Mayasız hamurla hazırlayacağınız lavaşı, kebapların yanında tüketebilir, tantuni, döner sarabilir, çiğ köfte ile yiyebilir ya da kahvaltılarda sıkma yapabilir ya da enfes lavaş cipsi hazırlayabilirsiniz. Vereğimiz tarifle 8 adet büyük oval boy lavaş cıkıyor, oldukça bereketli. Lavaşları pişirdikten sonra üzerini hemen örtün aksi takdirde kurur. Eğer lavaşları hemen tüketmeyecekseniz buzdolabında 1 haftaya kadar saklayabilirsiniz. ya da güzelce streç filme sarıp derin dondurucuda da muhafaza edebilirsiniz.
Ev yapımı mayasız lavaş için gerekli malzemeler;
➞ 4 su bardağı un
➞ 1.5 su bardağı su
➞ 1 tatlı kaşığı toz şeker
➞ 1 tatlı kaşığı tuz
➞ 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Ev yapımı mayasız lavaş tarifine geçelim;
✔️ Hamuru tezgaha alıp ortasını havuz gibi açın. İçerisine suyu, toz şekeri, tuzu ve sıvı yağı alıp yanlardan azar azar un alarak hamuru pürüzsüz bir kıvam alana kadar güzelce yoğurun.
✔️ Elinizi hafif sıvı yağı ile yağlayıp hamuru 8 bezeye ayırın. Yaklaşı 150 gr lik bezeler oluyor.
✔️ Üzerini örtüp yarım saat dinlendirin.
✔️ Unladığınız tezgahta bezelerin her birini merdane yardımıyla ince uzun oval bir şekilde açın.
✔️ Açtığınız lavaşı fırında pişirmek isterseniz fırını en yüksek ayarda ısıtın. Fırın tepsisine yerleştirip fanlı ayarda pişirin.
✔️ Tavada ya da ocak üstü saçta da pişirebilirsiniz.
✔️ Kuruma yapmaması için pişen lavaşları mutlaka bir mutfak örtüsü ile örtün.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Sanal Fırın/ Derleme: Sağlıkhaberciniz