Lokanta usulü etli patlıcan kebabı yapmanın sırrı burada! Pişirirken bir kaşık ekleyin

Yiyen herkesten beğeni toplayacak bir yemek yapmaya ne dersiniz? Etler lokum gibi nasıl pişer, lezzeti nasıl bütünleştiririm diyorsanız işte usta şeflerin önerisiyle tarifi...

Misafirim gelecek ne yapayım diye düşünüyorsanız hiç tereddüt etmeden bu tarifi deneyebilirsiniz. Etleri, patlıcanları ve patatesleri iri iri ve aynı boyda doğramaya özen gösterin. Airfry varsa patlıcanları ve patatesleri onda kızartabilirsiniz. Kuzu eti istemezseniz dana eti de tercih edebilirsiniz. Pilavla eşsiz bir uyum sağlayacak bu yemek sizi sofranın yıldızı yapacak. Gelelim tarifimize...

FIRINDA ETLİ PATLICAN KEBABI TARİFİ NASILDIR?
☑️ 1 kg iri kuşbaşı kuzu et (yağı alınmış)
☑️ 2 kilo patlıcan
☑️ 3 adet patates (İsteğe bağlı)
☑️ 2-3 adet domates
☑️ 6-7 adet biber
☑️ 2 yemek kaşığı domates salçası
☑️ 2.5 su bardağı su
☑️ Tuz

Yapılışı:

  1. Kuş başı doğradığınız patatesleri bol kızgın yağda kızartın.
  2. Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. Geniş bir kaba 2 yemek kaşığı kadar tuz ekleyip iri doğranmış patlıcanları ilave edin. Üzerine bir tabak kapatıp 5 dk bekletin. Bu sayede patlıcanların tümü suyun altında kalacak ve acısı gidecektir. Daha sonra patlıcanları süzün ve havlu peçete ile kurutun. Bol sıvı yağda kızartın.
  3. Düdüklü tencereye 2-3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ dökün. Ocağın altını orta ateşe alıp etleri ekleyin. Ara ara karıştırıp her tarafını mühürleyin. 2.5 su bardağı kadar su ilave edip 30 dk kadar(süre düdüklü tencerenize göre değişebilir) pişirin. Etleri kevgirle düdüklüden alın. Tuz ve 1 kaşık kadar kekik serpin. Kekik lezzetini ikiye katlayacaktır.
  4. Büyük boy dikdörtgen borcama önce patlıcanları, sonra patatesleri en sonda etleri yerleştirin.
  5. Üzerine iri iri doğranmış domates ve biberleri dizin.
  6. Düdüklüde kalan et suyuna (2 su bardağı kadar oluyor) salçayı ekleyip karıştırın ve yemeğin üzerine dökün.
  7. Yağlı kağıdı suda ıslatıp borcamın üzerine yerleştirin.
  8. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
  9. 5 dakikada yağlı kağıdı alıp pişirin ki üzeri de kızarsın.

Yemeğiniz servise hazır...

Öneri:

Yanına şehriyeli pirinç pilavı ya da tereyağlı sade pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri