Neredeyse her yemeğin yanına yakışan patates püresini, özellikle rosto, köfte ve kebaplarınızın yanında sevis edebilirsiniz.
PATATES PÜRESİ İÇİN MALZEMELER
- 4 adet orta büyüklükte patates
 - 1-2 bardak soğuk süt (Kıkıvamına göre arttırılabilir veya azaltılabilirsiniz.)
 - 2 yemek kaşığı tereyağı
 - Arzuya göre 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 - Tuz
 - karabiber
 
PATATES PÜRESİNİN YAPILIŞI
- Patatesler yıkayıp tencereye koyun. Yaklaık 1 litre su ekleyip (patateslerin hizasında olması yeterli) orta ateşte pişirin.
 - Patateslere çatal batırarark pişmesini kontrol edebilirsiniz.
 - Patatesler pişince suyunu süzün ve soyun.
 - Patatesleri çatal ya da patates ezeceği ile ezin.
 - Tencereye tereyağı ve sütü ekleyin. Ezdiğiniz patates püresini de ekleyip iyice karıştırarak özdeşleştirin. (Önce bir bardak sütü ekleyin, duruma göre azar azar süt ilave ederek kıvamını sağlayın)
 - Tuzunu, karabiberini de ekleyin.
 - Eğer kaşar ilave etmek isterseniz rendelenmiş kaşarı ekleyin.
 - Pürüzsüz bir kıvam için el blenderiniz varsa kullanabilirsiniz.
 - Ocağın altını kapatıp servis tabağına alabilirsiniz.
 - Sıcak sıcak servis edin . Afiyet olsun.