Neredeyse her yemeğin yanına yakışan patates püresini, özellikle rosto, köfte ve kebaplarınızın yanında sevis edebilirsiniz.
PATATES PÜRESİ İÇİN MALZEMELER
- 4 adet orta büyüklükte patates
- 1-2 bardak soğuk süt (Kıkıvamına göre arttırılabilir veya azaltılabilirsiniz.)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Arzuya göre 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
- karabiber
PATATES PÜRESİNİN YAPILIŞI
- Patatesler yıkayıp tencereye koyun. Yaklaık 1 litre su ekleyip (patateslerin hizasında olması yeterli) orta ateşte pişirin.
- Patateslere çatal batırarark pişmesini kontrol edebilirsiniz.
- Patatesler pişince suyunu süzün ve soyun.
- Patatesleri çatal ya da patates ezeceği ile ezin.
- Tencereye tereyağı ve sütü ekleyin. Ezdiğiniz patates püresini de ekleyip iyice karıştırarak özdeşleştirin. (Önce bir bardak sütü ekleyin, duruma göre azar azar süt ilave ederek kıvamını sağlayın)
- Tuzunu, karabiberini de ekleyin.
- Eğer kaşar ilave etmek isterseniz rendelenmiş kaşarı ekleyin.
- Pürüzsüz bir kıvam için el blenderiniz varsa kullanabilirsiniz.
- Ocağın altını kapatıp servis tabağına alabilirsiniz.
- Sıcak sıcak servis edin . Afiyet olsun.