Bildiğiniz gibi yabani meyvelerin aroması daha da bir lezzetlidir. Şehirden uzak yerlerde olurda kuşburnuna rastlarsanız sakın dikenlerine bakıp da es geçmeyin. Toplaması da, yapması da biraz zahmetli olsa da sonucu sizi de memnun edecek, damaklarınızda hoş bir tad bırakacak emin olun!
Tam bir şifa kaynağı kuşburnu hoşafı tarifine geçelim.
KURU KUŞBURNU HOŞAFI İÇİN MALZEMELER
- 4 su bardağı kuşburnu
- 1.5 litre su
- 1.5 litre su (Süzgeçten geçirdikten sonra kullanılacak)
- 1 çay bardağı şeker
KURU KUŞBURNU HOŞAFININ YAPILIŞI
- Ayıklayıp yıkadığınız kuşburnularını düdüklü tencereye alın ve üzerine suyu ekleyin.
- 15 dakika kaynatın.
- Blender ya da el çırpıcısı yardımıyla ezin ve ılımaya bırakın.
- Yumuşayan kuşburnu meyvelerini kevgirden geçirin.
- Daha sonra ince bir süzgeçten geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin.
- Elde ettiğiniz boza kıvamındaki kuşburnu özünü tencereye alın.
- Üzerine şekeri ve 1.5 litre suyu ilave edip 10 dakika kaynatın.
- Şekerini ve suyunu damak zevkinize göre ayarlayıp sıcak ya da soğuk servis edin. Afiyet olsun.
ÖNEMLİ BİLGİLER
Hemen tüketmeyecekseniz süzdükten sonra kaynar haldeyken kavanozlara koyup konserve yapabilirsiniz. Bu sayede dilediğinizde pratik bir şekilde meyve suyu olarak tüketebilirsiniz.
Şeker isteğe bağlıdır.
Dibinin tutmaması için ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin.
Dilerseniz hazırladığınız marmelatı sulandırmadan reçel gibi kahvaltılarınızda tüketebilirsiniz.