Yoğurtlu kereviz salatası, kereviz sevmeyenlerin bile rahatlıkla yiyebileceği oldukça besleyici bir salatadır. Kereviz yemeyen çocuklar için güzel bir alternatif olabilir. Bir dilim tam buğday ekmeğiyle ara öğün olarak tüketilebileceği gibi, yemeklerin yanına meze olarak da hazırlanabilir.
YOĞURTLU KEREVİZ SALATASININ MALZEMELERİ
- 1 adet orta boy kereviz
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez(arzuya bağlı)
- 3 diş sarımsak
- 2 ceviz
- Zeytinyağı
- Tuz
YOĞURTLU KEREVİZ SALATASININ YAPILIŞI
- Kerevizin kabuğunu soyun ve rendenin ince kısmıyla rendeleyin.
- Derin bir kasede yoğurdu ezin. (Arzuya bağlı olarak mayonez ekleyebilirsiniz)
- Rendenin ince kısmıyla sarımsak ve cevizi rendeleyin.
- Ezmiş olduğunuz yoğurda rendelenmiş kerevizi sarımsağı ve cevizi ve tuzu ekleyip karıştırın.
- İsterseniz ceviz, kereviz yaprağı ile süsleyebilir, çok az zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
- Kereviz salatanız servise hazır.
- Afiyet olsun.
SERVİS ÖNERİSİ
Farklı bir lezzet denemek isterseniz yeşil elmayı rendeleyerek ilave edebilirsiniz.Ya da yeşil elma yerine rendenin ince tarafıyla havuç rendeleyip ilave edebilirsiniz. Şık bir sunum için portakal dilimlerinin üzerine koyarak servis edebilirsiniz, davet sofralarınıza renk katacaktır.
Püf Noktaları
Kerevizi direk yoğurdun üzerine rendelerseniz kararır. Hazırladıktan sonra iki gün içerisinde tüketin.
Kışın mutlaka tüketilmesi gereken sebzelerden olan kereviz, tam bir şifa deposu. Zeytinyağlı yemekleri seviyorsanız hem sağıklı hem lezzetli, zeytinyağlı portakallı kereviz yemeği tarifimizi de deneyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.