Kilo yapmayan karnabahar kısırına bi şans verin, vazgeçemeyeceksiniz! İşte size karnabahar kısırı tarifi

Karnabahardan kısır mı olur demeyin! Özellikle diyet için oldukça sağlıklı bir menü. Önyargılarınızı bi kenara bırakıp deneyin. Güzelce kavrulan karnabaharları bulgurdan ayırt etmek gerçekten çok zor. Haydi mutfağa!


KARNABAHAR KISIRI İÇİN MALZEMELER

  • 1 orta boy karnabahar

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 adet orta boy soğan

  • 1 yemek kaşığı domates salçası

  • 1 yemek kaşığı biber salçası

  • Yarım limon

  • 5-6 dal maydanoz

  • 5-6 dal dereotu

  • 5-6 dal taze soğan

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı pul biber

  • 1 çay kaşığı isot

  • 1 tatlı kaşığı doğal nar ekşisi 

KARNABAHAR KISIRININ YAPILIŞI

  • Karnabaharı çiçeklerini ayırdıktan sonra yıkayıp blenderden geçirin. Blenderdan çekerken bulgur kıvamında olmasına dikkat edin. Çok fazla çekerseniz una dönüşebilir.

  • Soğanın kabuklarını soyup ince ince doğrayın.

  • Tavaya yağı alıp, soğanları ekleyerek kavurun.

  • Salçaları ilave ederek 1-2 dakika daha kavurun.

  • Blenderden geçirdiğiniz karnabaharları da ekleyerek 5-6 dakika pişirin.

  • Ilıdıktan sonra limon suyu, tuz ve pul biberi ekleyin harmanlayın.

  • Maydanoz, dereotu ve taze soğanı ince ince kıyın ve karnabahar kısırınıza ilave edin. 

  • Afiyet olsun

Yaz mevsiminde domates, salatalık, kırmızı ve yeşil biber ekleyebilirsiniz. Kışın damak tadınıza göre kırmızı lahana ilave edebilirsiniz. 

Karnabahar olduğunu söylemeden ikram etmenizi tavsiye ederim. Çocuklar gerçekten seviyorlar:)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Damak çatlatacak kıyma soslu karnabahar mantısı tarifi

Yemek Tarifleri Haberleri