Kahvaltıya ne yapsam diyenlere! İşte size lezzetli mi lezzetli tereyağlı patates tava tarifi
Patetes kırartması, her zaman kahvaltılarımızın en sevilen yiyeceklerinden biri olmuştur. Kızartma yapmak istemiyorsanız tavada tereyağlı patates tava tarifimizi deneyin...
TEREYAĞLI PATATES TAVA İÇİN MALZEMELER
2 orta boy patates
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı kırmızı biber
Yarım çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kekik (İsteğe bağlı)
TEREYAĞLI PATATES TAVANIN YAPILIŞI
Patateslerin kabuklarını soyup, iri küpler halinde doğrayın
Tavaya terayagını koyup ocağın altını açın
Tereyagını eritin. (Yanmasın, hafif erimesi yeterli)
Patatesleri tavaya ekleyin.
Ardından tuz, karabiber,kırmızı biber,kekik ve pul biberi atıp tavanın kapağını kapatın.
Ara ara tavayı sallayarak patatesin her tarafının kızartmasını sağlayın.
Ortalama 25 dk da mis gibi tereyağlı patatesiniz hazır.