MISIR UNLU ÇITIR PATATES KIZARTMASI İÇİN MALZEMELER
- 1 büyük patates
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 1 çay kaşığı tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
MISIR UNLU ÇITIR PATATES KIZARTMASININ YAPILIŞI
- Patatesleri yıkayıni soyun.
- İnce uzunlamasına kesin. (İsterseniz pazarlarda, marketlerde çok ucuza bulabileceğiniz sebze meyve aparatı ile tırtıklı patates yapabilirsiniz.)
- Bu arada tavaya yağı dökün. (Bol yağ koymanıza gerek yok Yağın patateslerin yarısına kadar gelmesi yeterli. Arada tavayı sallayarak pişirebilirsiniz.)
- Bir kaseye mısır ununu koyup patatesleri bulayın. Patateslerin her yerinin mısır unuyla kaplanmış olmasını sağlayın.
- Kızgın yağda yüksek ateşte patateslerinizi kızartın.
- Yakşaık 5 dakika da çıtır patatesiniz hazır.
- Sıcak sıcak servis edin.
- Afiyet olsun.
Servis önerisi
- Yoğurt ya da ketcap ile servis edebilirsiniz.
- Et yemeklerinin yanına da çok yakışır.
Püf noktası
Patates kızartmasında en önemli nokta patatesin cinsidir. Kızartma için Arya tip kızartmalık patates kullanın.