Kuru domates tarifleri: Kahvaltılık kuru domates ezmesi

Türk Mutfağında domates, kahvaltılarda sıkça tüketilen lezzetlerdendir. Bugün kahvaltıya ne yapsam diyenlere kuru domatesle hazırlayacakları enfes bir tarif hazırladık. Bol ekmek yediriyor baştan söyleyelim:) İşte tam ölçülü kahvaltılık kuru domates ezmesi tarifi

Yazın 20 kilo kadar domates kuruttum. Kışın taze domates hiç almıyorum ve bol bol kullanıyorum. Bulgur pilavına, yemeğe, salataya farklı bir aroma veriyor. Bugün sizlere pazar kahvaltılarına ve 5 çaylarına yaptığım favori tarifimi paylaşmak istiyorum.

Not: Robotum ya da blenderım yok diyorsanız da kuru domatesle yaptığım bu tarifi de tek geçerim. Bir göz atın isterseniz...

Kahvaltılık Kuru Domates Ezmesi İçin Gerekli Malzemeler
➞ 25 adet kuru domates
➞ 4 adet kuru acı biber (isteğe bağlı)
➞ 1 kahve fincanı zeytinyağı
➞ 1 yemek kaşığı biber salçası
➞ 1 çay bardağı ceviz içi
➞ 2 diş sarımsak
➞ 1 tatlı kaşığı limon suyu
➞ 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
➞ 1 çay kaşığı kimyon
➞ 1 çay kaşığı pul biber
➞ 1 çay kaşığı keki
➞ 1 çay kaşığı karabiber
➞ 1 çay kaşığı tuz

Kahvaltılık Kuru Domates Ezmesi Nasıl Yapılır?
✔️ Kuru domatesleri ve kuru biberleri bir kaseye alıp üzerini örtecek kadar sıcak su koyun. 10 dakika bekletin, bu sayede yumuşayacaklardır.
✔️ Daha sonra domatesleri süzün.
✔️ Tüm malzemeleri blendera koyup çekin.
✔️ Hepsi bu kadar!

Buzdolabında 1 haftaya kadar muhafaza edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri