ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ YEMEĞİ
- 1 adet soğan
- 2 orta boy havuç
- 2 dal pırasa
- 2 orta boy patates
- 1 kereviz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker (İsteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 limon
- 1 portakal suyu
ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ YEMEĞİNİN HAZIRLANIŞI
- Soğanı yemeklik doğrayın
- Tencereye zeytinyağını ve soğanı ekleyip 1-2 dakika soteleyin.
- Ardından sırasıyla havucu halka halka doğrayıp ekleyin.
- Pırasayı parmak kalınlığında doğrayıp tencereye alın.
- En son küp küp doğranmış patates ve kerevizi de ekleyip 5 dakika soteleyin.
- Limonu ve portakalı sıkıp, tuzu, arzu ederseniz şekeri de ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte yaklaşık 20 dakikada yemeğiniz hazır.
- Afiyet olsun.
Püf Noktası;
Kerevizin kokusunu sevmiyorsanız; doğradığınız kerevizleri, 1 tane limonu sıktığınız ve üzerine su eklediğiniz kapta 10 dakika bekletin. Bu aynı zamanda kerevizin kararmasını da önleyecektir.
Kerevizi seviyorsanız; siz de hem sagliklı, hem lezzetli yoğurtlu kereviz salatası tarifimizi de deneyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.