İşte size kerevizi sevdirecek, zeytinyağlı portakallı kereviz yemeği tarifi!

Kışın mutlaka tüketilmesi gereken sebzelerden olan kerevizi tam bir şifa deposu. Zeytinyağlı yemekleri seviyorsanız tam size göre. Hemgözünüze hem midenize hidap edecek tarifimizi ister soğuk ister sıcak tüketebilirsiniz.

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI  KEREVİZ YEMEĞİ

  • 1 adet soğan
  • 2 orta boy havuç
  • 2 dal pırasa
  • 2 orta boy patates
  • 1 kereviz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker (İsteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 limon
  • 1 portakal suyu

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI  KEREVİZ YEMEĞİNİN HAZIRLANIŞI

  1. Soğanı yemeklik doğrayın
  2. Tencereye zeytinyağını ve soğanı ekleyip 1-2 dakika soteleyin.
  3. Ardından sırasıyla havucu halka halka doğrayıp ekleyin. 
  4. Pırasayı parmak kalınlığında doğrayıp tencereye alın.
  5. En son küp küp doğranmış patates ve kerevizi de ekleyip 5 dakika soteleyin.
  6. Limonu ve portakalı sıkıp, tuzu, arzu ederseniz şekeri de ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte yaklaşık 20 dakikada yemeğiniz hazır.
  7. Afiyet olsun.

Püf Noktası;

Kerevizin kokusunu sevmiyorsanız; doğradığınız kerevizleri, 1 tane limonu sıktığınız ve üzerine su eklediğiniz kapta 10 dakika bekletin. Bu aynı zamanda kerevizin kararmasını da önleyecektir.

Kerevizi seviyorsanız; siz de hem sagliklı, hem lezzetli yoğurtlu kereviz salatası tarifimizi de deneyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kerevizin faydaları nelerdir? Kerevizi nasıl saklamalıyız?

Yemek Tarifleri Haberleri