ISPANAKLI PEYNİRLİ KOL BÖREĞİ İÇİN MALZEMELER
- 3 tane yufka
- Yarım kilo ıspanak
- 2 orta boy soğan
- 100 gr tulum peynir (Damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Sosu için;
- 1 şişe maden suyu
- 1 tane yumurta
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
ISPANAKLI PEYNİRLİ KOL BÖREĞİNİN YAPILIŞI
- Öncelikle soğanları yemeklik doğrayın.
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun.
- Ispanakları yıkayıp süzmeye bırakın.
- İnce ince doğrayıp kavrulan soğana ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika kavurun.
- Ocağı kapatıp tuz, karabiber, pulbiber ve peyniri ekleyip karıştırın. Biz sosu hazırlayana kadar harcımız ılısın.
- Siz bu arada sos malzemelerini hazırlayın. Bunun için maden suyu, eritilmiş tereyağı, yumurta ve yoğurdu güzelce çırpın.
- Yufkayı tezgaha serin. Hazırladığınız sosu yufkanın her yerine fırça yardımıyla sürün.
- Yufkanın yarısına iç harcı yerleştirin.
- Ispanaklı harcı yerleştirdiğiniz taraftan başlayarak rulo yapın.
- 10'ar cm uzunluğunda kesip yağladığınız fırın tepsisine (ya da yağlanmış fırın tepsisine)yerleştirin.
- Streç filme sarıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
- 200 derecede önceden ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin.
- 5-10 dakika ilk sıcaklığı gidine servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: Çıtır çıtır çok daha lezzetli bir börek oluyor. Fırından çıkınca üzerini kapatmayın.