Kabak Tatlısı İçin Malzemeler
- 2 kg balkabağı
- 2 su bardağı toz şeker (Miktarı kabağın cinsine göre değişir, tatsız ise daha fazla şeker eklenebilir)
- 4 su bardağı soğuk su
Üzerine dökmek için
- İri doğranmış ceviz
- Tahin (isteğe bağlı)
Kabak Tatlısının Yapılışı
- Kabağın kabuklarını soyun. (Yeşil kısımlar kalmasın)
- Çekirdeklerini çıkarın.
- Bir parmak kalınlığında doğrayın.
- Derin bir tencereye bir kat doğradığınız balkabaklarını yerleştirin. Üzerine şekerin yarısını dökün.
- Bir kat daha kabağı yerleştirin.
- Tekrar kalan şekeri dökün.
- Üzerine 4 su bardağı suyu ekleyin ve ocağın altını açın(kısık olmayacak)
- Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde kaynamaya bırakın. Kaynayınca orta ateşe alıp pişmeye bırakın. Yaklaşık 30 dakika gibi pişmesi yeterli oluyor. Siz yine de çatalla ara ara pişip pişmediğini kontrol edin (Ara ara suyunu kontrol edin yanmasın)
- Piştiği halde suyu fazlaysa tencerenin kapağını açıp yüksek ateşte biraz suyunu çektirin.
- Son aşama olarak ısıtılmış fırında 200 derecede 15 dakikada pişirin. (Bu aşama zorunlu olmasada lezzet katmaktadır.Tavsiye ederim)
- Piştikten sonra soğumaya bırakın.
Servis Önerisi
Balkabağı tatlısı soğuk servis edilir.
Dinlendikçe tadı daha da güzelleşir
Servis ederken üzerine tahin ve ceviz dökebilirsiniz
Servis ederken kabakların üzerine şerbetinden mutlaka gezdirin, hem görüntüsü hem lezzeti daha güzel olacaktır.