Hem çocuklarınız hem de sizin için sağlıklı, şeker ilavesiz, katkısız badem ezmesi tarifi!

Badem ezmesi, hem kalvaltılarınızda hem de ara öğünlerinizde tüketebileceğiniz lezzetli,sağlıklı bir atıştırmalıktır. Hazır satılanların çoğunda şeker ve yağ içerdiği için tercih etmeyebilirsiniz. Yapımı oldukça kolay bu tarifle evde sevdiklerinize badem ezmesi hazırlayabilirsiniz.

İhtiyacınız olan tek şey 2 su bardağı badem!

EV YAPIMI LEZZETLİ KATKISIZ BADEM EZMESİ TARİFİ

  1. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine çiğ bademleri yayın.
  2. Bademleri fırında 200 derecede 8 dk kavurun.
  3. Bademlerin ilk sıcaklığı gidince, mutfak robotuzda kısa molalar vererek en az 10 dakika çekin. Yağı açığa çıkıp macun kıvamına gelmesi gerekiyor. Süreyi duruma göre uzatabilirsiniz.
  4. Ara ara robotun yan kısımlarına yapışan kısımları bir kaşık yardımıyla ortaya alıp tekrar karıştırın.

Kapalı cam bir kavanozda buzdolabında 2 ay muhafaza edebilirsiniz.

Badem ezmesini, ister ekmeğe sürüp bal, reçelle birlikte yiyebilir, isterseniz kurabiyelerinize, keklerinize ekleyebilirsiniz.

Diyet yapıyorsanız, 1 kaşık badem ezmesini bir fincan kahveyle tüketerek ara öğün yapabilirsiniz.

Lezzet önerisi

Minik bir tutam kaya tuzu badem ezmenize lezzet katacaktır. Eğer çocuğunuz için daha besleyici olmasını isterseni bal ekleyebilirsiniz.

Çocuğununuz krep seviyorsa, kreplerin üzerine sürebilirsiniz.  Lezzet garantili krep tarifi için "Çocukların vazgeçemediği hem sütlü, hem yoğurtlu krep tarifi" başlıklı yazımıza bakabilirsiniz. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri