ERZURUM DUT ÇULLAMASI İÇİN MALZEMELER (2 kişilik)
- 1 su bardağı dut
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yumurta
ERZURUM DUT ÇULLAMASININ YAPILIŞI
- Dutu yıkayıp süzün
- Üzerini gececek kadar sıcak su ekleyi 5 dakika bekletin
- Küçük bir tavada tereyağını eritin (sadece erimesi yeterli, yanmasın).
- Süzdüğünüz dutları direk ekleyip 5 dakika kavurun
- Yumurtayı küçük bir kasede çatal yardımıyla çırpıp dutların üzerine ekleyin.
- Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
- İster kahvaltıda ister yemeklerin yanında afiyetle yiyin.
ERZURUM DUT ÇULLAMASININ FAYDALARI
- Özellikle soğuk havalarda içinizi ısıtır.
- Boğaz ağrısına birebirdir.
- Aç karnına yenirse mide iltihabına iyi gelir.
- İltihap sökücü özelliği vardır.
- Hastalıklara karşı vücut direncini artırır.
- Özellikle çocuklarınız için sağlıklı bir yemektir.
Bu da ilginizi çekebilir?
Kuru dut, vücudunuz için tek başına iksir!!