Bugün sofralarınızı taçlandıracak şifalı bir çorba yapalım istedik. Bu çorbanın olmazsa olmazı et ya da tavuk suyu. Eğer benim gibi buzluğunuzda her daim et/tavuk suyunuz varsa hızlıca hazırlayabilirsiniz. Özellikle çocuklar için sık sık yapıyorum ben.
Her menüye uyacak bu geleneksel çorbanın tarifi bizden, denemesi sizden...
Not: Eğer tavuk suyu yapmak isterseniz 8 bardak suya, 3 adet tavuk but ekleyin ve 30-40 dakika pişirin. Suyu süzüp kalanını derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
Buzluğunuzda her daim et suyu bulunsun isterseniz işte tarifi
EKŞİLİ ARNAVUT ÇORBASI
Gerekli Malzemeler
- 3 yemek kadar kaşığı un
- 6 su bardağı et suyu ya da tavuk suyu
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kadar tuz
Ekşi sosu için;
- Yarım limon suyu
- 3-4 diş kadar sarımsak
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı
- Tencereye sıvı yağını ve unu ekleyip kısık ateşte unun rengi değişene kadar kavurun. Unu çok kavurmayın.
- Et suyunu ekleyip tel çırpıcı ile çırparak karıştırın.
- Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın.
- Yarım limon suyunu ve rendelenmiş sarımsağı da ilave edin.
- Terbiyesi için bir kasede yumurtayı ve yoğurdu karıştırın. Çorbanın suyundan bir kepçe alıp ılıtın.
- Hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak çorbaya ilave edin.
- Tuzunu ekleyin.
- 5 dakika kadar kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın.
- Bir tavada erittiğiniz tereyağına pul biberi ve kırmızı biberi edin ve çorbanın üzerine dökün.
- 10 dakika dinlendirip sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!