DOMATES ÇORBASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- Tepeleme 3 yemek kaşığı un
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1,5 su bardağına yakın domates sosu(4 domates rendesi)
- 1 su bardağı süt
- Kaynamaya yakın 1 adet defne yaprağı (isteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı kaşar rendesi
- Tuz
- Karabiber
DOMATES ÇORBASI TARİFİNİN HAZIRLANIŞI
- Tencereye sıvı yağı ve unu koyun.
- Unun çiğ kokusu gidene kadar kavurun.
- Salçayı ilave edip 1-2 dakika daha kavurun.
- Buzluktaki domates sosunu buzlu buzlu direk tencereye ekleyin. Kavurmaya devam edin.
- El çırpıcısı ile karıştırırak pürüzsüz bi kıvam alana kadar çırpın
- 4 su bardağı soğuk su ekleyin. Eğer çorbanızın pürüzsüz olmasını istiyorsanız nu aşamada blender ile çırpın.
- Varsa et suyu ile çorbanızı lezzetlendirebilirsiniz.
- Tuz ve karabiberini ekleyip kaynamaya bırakın.
- Kıvam alınca 1 defne yaprağı ekleyin (Şart değil)
- Boza kıvamına gelince 1 su bardağı süt ekleyin ve 1-2 dakika kaynatıp ocağın altını kapatın. Defne yaprağını çıkarın.
- Sıcak sıcak rendelenmiş kaşar peyniri ile servis edebilirsiniz.
- Afiyet olsun
ÖNERİ
- Aynı ölçüde konserve domates sosunu ya da 4 adet domates rendesi de kullanabilirsiniz
- Süt ilave etmek istemezseniz aynı ölçüde su ilave edip kıvamını ayarlayın.
- İçerisine şehriye ya da didilmiş tavuk ekleyebilirsiniz.
- Kıtır ekmekle de servis edebilirsiniz.