PATATESLİ SODALI GÜL BÖREĞİ İÇİN MALZEMELER
- 3 adet yufka
Sosu İçin :
- 1 şişe soda
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı sirke
İç harcı için
- 4 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5-6 dal maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Üzerine sürmek için :
- 1 adet yumurta sarısı
- Çörek otu, susam
Bu malzemelerle toplam 18 adet gül böreği çıkmaktadır. Daha fazla yapmak için malzemeleri artırarak yapabilirsiniz.
PATATESLİ SODALI GÜL BÖREĞİNİN YAPILIŞI
- Öncelikle iç harcını hazırlayalım. Patatesleri güzelce yıkayıp tencereye alın. Üzerini gececek kadar suyu ekleyip patatesler yumuşanana kadar pişirin.
- Patatesler pişince süzüp soğumaya bırakın.
- Tencereye yemeklik doğradığınız soğanı ve sıvı yağı alıp kavurun. Soğuyan patatesleri rendeleyip kavurmaya devam edin.
- Baharatlarını tuzunu ilave edin ve soğumaya bırakın.
- Patatesli harcınız soğuyunca ince kıyılmış maydanozu ekleyin.
- Patatesli harcınız hazır.
- Küçük bir kasede sos için gerekli malzemeleri karıştırın.Bu da kenarda beklesin.
- Tezgaha yufkanızın birini serin. Fırça yardımı ile her yerine eşit bi şekilde sos sürün.
- Yufkanızı 6'ya bölün.
- Her bir parçanın geniş olan kısmına patatesli harçtan 2 kaşık döküp rulo yapın, ardından gül haline getirin.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine börekleri dizin.
- Eğer sosunuzdan kalmışsa böreklerin üzerine fırça ile sürün.
- Böreklerin üzerine 1 yumurtanın sarısını da güzelce sürün. İsteğe bağlı çörekotu, susam dökebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar (yaklaşık 40 dakika) pişirin.
- Fırından çıkarıp sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.