A, B, C vitaminlerini içeren kırmızı pancar; demir, fosfor, magnezyum, potasyum, çinko, kalsiyum gibi mineraller bakımından da zengindir. Tam bir lif kaynağı olan pancarın faydaları saymakla bitmiyor
- Bağışıklığı güçlendirir.
- Kan basıncını dengeler
- Kalp sağlığını korur.
- Lif bakımından zengin. Sindirim dostu. Bağırsak problemlerine iyi gelir.
- Stres ve depresyonda olumlu etkileri var.
- İdrar söktürücü özelliği var.
Bu kadar faydası olan bir besini sofralarımızdan eksik etmemek gerekiyor. Kırmızı pancarı salata, turşu olarak tüketebileceğiniz gibi yemeğinini de yapabilirsiniz.Bugün sizlere @cahidesultan'ın meşhur kırmızı pancar turşusunun tarifini vereceğiz. Bağışıklık güçlendiren bu lezzetli tarifi mutlaka deneyin. Hazırsanız başlayalım.
KIRMIZI PANCAR TURŞUSU
İhtiyacınız olanlar;
1 kg kırmızı pancar, 1 su bardağı sirke, 1 yemek kaşığı kaya tuzu, 3 iri diş sarımsak, Yeteri kadar su
Hazırlamaya başlayalım;
Pancarları yıkayıp, incecik soyun ve küp küp doğrayın. Üzerine çıkacak kadar kaynar su döküp 7-8 dakika kaynatın. Pancarlar hafif dişe dokunur şekilde yumuşamış olması gerekiyor. Kevgir yardımıyla pancarları sudan geçirip bir kaba alın. Kalan su ılıyınca yarısını tuz ve sirkeyle karıştırın. Cam kavanoza pancarları yerleştirin. Soyulmuş sarımsakları ara ara koyun. Üzerine de hazırladığınız sirkeli suyu dökün. Su az gelirse pancar suyundan ekleyebilirsiniz. Turşunuz 1 gün sonra hazır. Kapağını açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın