Bugün ne pişirsem diyenlere: 7 dakikada, pratik, et sulu, zerdeçallı mercimek çorbası tarifi

Zor zamanlarınızda yardımcınız olacak mercimek çorbası tarifimizle 7 dakikada mis gibi çorbanız hazır.

ET SULU ZERDEÇALLI MERCİMEK ÇORBASI MALZEMELERİ

  • 1 su bardagi kırmızı mercimek 
  • 1 orta boy soğan
  • 1 küçük boy patates 
  • 1 su bardağı et suyu 
  • 7 su bardağı su (Sıcak su kullanırsanız çorbanız daha kısa sürede hazır olur)
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • Yarım limon 

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

ET SULU ZERDEÇALLI MERCİMEK ÇORBASININ HAZIRLANIŞI

  • Düdüklü tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağı koyun.
  • Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyerek kavurun.
  • Ardıdan rendelenmiş patatesi ekleyin ve kavurmaya devam edin. (Kavurma işleminde tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırın , patates yapışabilir.)
  • Suda iyice yıkayıp süzdüğünüz mercimeği ekleyerek 1-2 dk daha kavurun.
  • 1 su bardağı et suyu + 7 su bardağı su ilave edin.
  • Tuzu, zerdeçalı, karabiberi ve naneyi ekleyin.
  • Bir limonu ortadan ikiye ayırarak yarım limonu içerisine direk koyun.
  • Düdüklünün kapağını kapatın.  
  • Düdüklünün buharı çıktıktan sonra ocağın altını kısıp 7 dk pişirin.
  • Düdüklünün havası çıktıkdan sonr limonu çıkarın (Acılık vermesin)
  • Küçük bir tavada tereyağını eritip kırmızı biber ile kavurun.
  • Sıcak sıcak kaselere koyduğunuz çorbanın üzerine kaşıkla tereyağını gezdirin ve servis edin.
  • Afiyet olsun.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Bilim Adamları Doğruladı, Unutkanlığınız Tarihe Karışacak
Vitamin deposu sebzeli mercimek çorbası tarifi

Yemek Tarifleri Haberleri