ET SULU ZERDEÇALLI MERCİMEK ÇORBASI MALZEMELERİ
- 1 su bardagi kırmızı mercimek
- 1 orta boy soğan
- 1 küçük boy patates
- 1 su bardağı et suyu
- 7 su bardağı su (Sıcak su kullanırsanız çorbanız daha kısa sürede hazır olur)
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı kuru nane
- Yarım limon
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
ET SULU ZERDEÇALLI MERCİMEK ÇORBASININ HAZIRLANIŞI
- Düdüklü tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağı koyun.
- Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyerek kavurun.
- Ardıdan rendelenmiş patatesi ekleyin ve kavurmaya devam edin. (Kavurma işleminde tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırın , patates yapışabilir.)
- Suda iyice yıkayıp süzdüğünüz mercimeği ekleyerek 1-2 dk daha kavurun.
- 1 su bardağı et suyu + 7 su bardağı su ilave edin.
- Tuzu, zerdeçalı, karabiberi ve naneyi ekleyin.
- Bir limonu ortadan ikiye ayırarak yarım limonu içerisine direk koyun.
- Düdüklünün kapağını kapatın.
- Düdüklünün buharı çıktıktan sonra ocağın altını kısıp 7 dk pişirin.
- Düdüklünün havası çıktıkdan sonr limonu çıkarın (Acılık vermesin)
- Küçük bir tavada tereyağını eritip kırmızı biber ile kavurun.
- Sıcak sıcak kaselere koyduğunuz çorbanın üzerine kaşıkla tereyağını gezdirin ve servis edin.
- Afiyet olsun.