Karamel sos; triliçenin, kurabiyelerin, cheesecakelerin en sevilen sosudur Bugün size yapımı farklı bir teknikle ama sonucu garanti bir karamel sos tarifi vereceğiz. İddaa ediyoruz bu tarifle karamel sosunu tutturamayacak kişi kalmayacak. Küçük püf noktaları var onlara dikkat etmeniz lazım sadece. 3-4 ay buzdolabında durabilen karamel sosla envai çeşit pastalar yapabilirsiniz.
Hazırsanız başlayalım.
KARAMEL SOSU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı krema
- 75 gram tuzsuz tereyağı
- Yarım çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı koyu kıvamlı şerbet ( Elinizde yoksa kullanmayabilirsiniz)
.Kullanılan ölçüler: 200 ml su bardağı ölçüsü / 150 ml çay bardağı ölçüsü
.
KARAMEL SOSU NASIL YAPILIR?
✔️ Bir tencereye tereyağı, krema ve 1 yemek kaşığı şerbeti koyun ve ocağın altını açıp en kısık ateşe alın. Tereyağı içinde eriyip kenarlarında baloncuklar oluşmaya başlayınca ocağın altını kapatın.
✔️ Başka bir tencereye şekeri ve suyu koyun, oağın altını orta ateşe alıp renk değiştirene kadar hiç kaşık değdirmeyin. Renk değiştirmeye başlayıncaŞeker eriyip sütlü kahve rengi alınca ocağın altını kapatın.
✔️ Her iki tencereyide tezgaha koyun.
✔️ Tereyağlı karışımı , şekerli karışıma yavaş yavaş ekleyin. Tekrar ocağın üstüne alıp karıştırarak 2 dakika daha pişirin. Ocağın altını kapatın.
✔️ Hafif sulu olacak gözünüz korkmasın. Bekledikçe kıvam alıp yoğunlaşacak.
✔️ Cam kavanoza koyup 3-4 ay buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Kullanacağınız zaman oda ısısında bekletmeniz ya da benmari usulü eritmeniz yeterli.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: gonul_mutfakta/ Derleme: Sağlıkhaberciniz