Kış aylarının vazgeçilmez sebzesi balkabağının çorbasını denediniz mi? Ön yargınız varsa içemem diyorsanız kesinlikle bir şans verin!
BALKABAĞI ÇORBASI İÇİN MALZEMELER
- 1 ince dilim balkabağı
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 5 su bardağı su
- 1 su bardağı et suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- Zerdeçal
BALKABAĞI ÇORBASININ YAPILIŞI
- Tencereye iri küpler halinde doğranmış balkabağını, patatesleri ve havucu ekleyip üzerine 1 litre sıcak su dökün.
- Kabaklar pişine kadar (ortalama 15-20 dakika) kaynatın.
- Ayrı bir tavada, yemeklik doğradığınız soğanları tereyağında hafif soteleyin. 1 yemek kaşığı unu da ekleyerek kavurmaya devam edin. Et suyunu yada 1 bardak soğuk suyu azar azar ekleyip ka baklı karışıma karıştırın.
- Çorbayı pürüzsüz olana kadar blendırdan geçirin. Eğer çok koyu ise kaynar su dökebilirsiniz.
- Tuzunu, zerdeçalını ve karabiberini ayarlayıp 10 dakika özleşmesini sağlayın.
- Bol pul biber ve limon ile servis edebilirsiniz.
- Afiyet olsun!
Diyet yapıyorsanız ve yağ kullanmak istemiyorsanız yağ kullanmayabilirsiniz. Bunun yerine kabaklarla birlikte soğanı da pişirebilirsiniz.