Genellikle portakallı, havuçlu yapılan zeytinyağlı pırasayı bir de böyle deneyin. Pişman olmayacaksınız!
SADE (HAVUÇSUZ) ZEYTİNYAĞLI PIRASA YEMEĞİ İÇİN MALZEMELER (3 kişilik)
- 4 dal pırasa
- 2 orta boy domates
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1,5-2 su bardağı kadar su (pırasaları 1 parmak kadar geçsin)
- 1 çay kaşığı şeker
SADE (HAVUÇSUZ) ZEYTİNYAĞLI PIRASA YEMEĞİNİN YAPILIŞI
- Pırasalar iyice yıkanır.
- Pırasalar 1 parmak genişliğinde dilimlenir.
- Tencereye zeytinyağını alın, 1-2 dakika sonra salçayı ekleyip yaklaşık 3 dakika salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
- Ardından pırasayı ekleyin, karıştırmadan tencerenin kapağını kapatın. Ocağın altını kısın.
- 2 dakika sonra alt üst ederek karıştırın ve domatesi ekleyin.Domatesin üzerine şekeri ekleyin ve ocağın altını kısın
- 10 dakika sonra 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyin.
- 5 dakika sonra pirinci ve tuzu ekleyin. Yemeğin altını kapatana kadar yemeği karıştırmayın.
- 1 çay bardağı daha sıcak suyu ekleyin.
- 15-20 dakika daha pişirip ocağın altını kapatın ve dinlenmeye bırakın.
- Afiyet olsun.
- Sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz.
PÜF NOKTALARI
- Sebze yemeklerini pişirirken karıştırmamaya özen gösterin. Çok karıştırmadan pişirilen yemekler çok daha lezzetli olacaktır.
- Dinlendikten sonra arzuya göre sıcak veya soğuk tüketebilirsiniz.
- Limonla servis edebilirsiniz.