Şu an üzümlerin en lezzetli zamanı, pazarlarda bolca yer alıyor. Lezzetinin yanında faydalarıyla da uzmanların önerileri arasında yer alıyor.
Üzümün önce faydalarına bir göz atalım.
- İyi bir antioksidan kaynağıdır.
- Hazımsızlığı birebir.
- Kemikleri güçlendirir.
- Üzüm suyunun migrene iyi geldiği biliniyor.
- Enerji verir, yorgunluğua iyi gelir.
- Kalp hastalığı riskini azaltır.
- Cilt sağlığı için mükemmel bir besindir.
- Böbrek dostudur
Üzümün faydalarıyla ilgilli daha detaylı bilgi için "üzümün şaşırtan faydaları" başlıklı yazımıza da bakabilirsiniz.
Üzüm kompostosu için gerekli malzemeleri sıralayalım:
- 2 kilo üzüm
- 4 yemek kaşığı şeker
- Oda sıcaklığında su
- 4 adet yarım kiloluk cam kavanoz
- 4 adet kullanılmamış kavanoz kapağı
Üzüm kompostosu yapımına geçelim:
✔️ Üzümleri yıkayın ve tanelerinden ayırın.
✔️ Temiz ve kuru cam kavanozlara hiç boşluk kalmayacak şekilde doldurun.
✔️ Her bir kavanoza 1 yemek kaşığı toz şeker ekleyin.
✔️ Üzerlerini oda sıcaklığındaki su ile doldurun.
✔️ Yeni kullanılmamış kapakla sıkıca kapatın.
✔️ Kapakları aşağı bakacak şekilde tencereye yerleştirin ve kavanozların yarısına kadar su ekleyin.
✔️ Yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Fokur fokur kaynayınca 15 dakika sonra ocağın altını kapatın.
✔️ Kavanozları tencereden çıkarmadan 2 saat bekletin.
✔️ Daha sonra tencereden alıp kenarlarını kurulayıp yine kapakları alta gelecek şekilde tezgahta 8-9 saat bekletin.
✔️ Güneş almayan serin bir yerde 2 yıla kadar saklayabilirsiniz.
✔️ Yiyeceğiniz zaman kavanozlardan birini açın, tencereye dökün. Damak zevkinize göre şeker ekleyeyin, bir miktar su da ilave edip 2 dakika kaynatın.
Soğuduktan sonra afiyetle içebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Ebruli Mutfağım11/ Derleme: Sağlıkhaberciniz