Sarımsaklı yoğurt yenildiğinde insan gerçekten kendisini yenilenmiş gibi hisseder. Yemeklere atılan sarımsaklar ayrı bir tat verir.
Yoğurtlu sarımsaklı makarna yemenin keyfi ise bir başka olur. Sarımsak yapılan çorbalara hem güzel bir tat katar hemde şifa.
Sarımsak peki nasıl bir fayda sağlar bize?
Bakın uzmanlar bu konuyla ilgili ne diyor :
Doğal ve etkili bir antibiyotik olma özelliğine sahip sarımsak, gripten kansere birçok hastalığa karşı faydalı.
Hele de mevsim geçişlerinde vücudun azalan savunma mekanizmasını güçlendirmede büyük katkı sağlıyor.
Ancak sarımsağı çiğ olarak tüketmek gerekiyor. Zira pişirilme, mikrodalga veya kurutmayla hazırlanan sarımsak ürünlerinde asıl yararlı madde olan alil sülfür bileşenleri azalıyor.
SARIMSAK BAŞLICA FAYDALARI
Güçlü bir antibiyotik olan sarımsak enfeksiyonlara karşı savaşarak bağışıklık sistemini güçlendirir.
Kalp dostu olan sarımsak, kan dolaşımını hızlandırarak kalp krizi ve felç geçirmeye neden olabilecek damar tıkanıklıklarının önüne geçer.
Kansere yakalanma riskini azaltır.