Tatlı Patatesle ilgili uzmanlar önemli bilgiler verdi. Daha çok batıda kullanılan Kırmızı Tatlı patates anadolu mutfağında pek yer almıyor.
Ancak bu bilgileri okuduktan sonra sofralarınızda daha fazla yer vermeyi düşünebilirsiniz.
Uzmanların vermiş olduğu bilgilere göre : Tatlı patates canlı ve sağlıklı bir cilt için önemli olan A ve C vitaminlerini yüksek oranda içeriyor.
C vitamini cildi yumuşak ve pürüzsüz olmasını sağlayan kolajen üretimini artırıyor, A vitamini ise etkili bir antioksidandır ve cilt kanserinden korunmanıza yardımcı olur
Tatlı (kırmızı) patatesin faydaları
Vitaminlerin yanında lif, fosfor, bakır, manganez ve potasyum bulundurur. Oldukça faydalıdır. Klasik patatesten çok daha sağlıklı bir karbonhidrat kaynağıdır. Glisemik indeksi düşük olduğu için tok tutar.