Dudak Çatlamasına Ne İyi Gelir? İşte Çatlayan Dudaklar İçin 6 Etkili Doğal Yöntem

Dudak çatlaması nasıl geçer, dudak çatlamasına ne iyi gelir, dudakların çatlamaması için alınabilecek önlemler nelerdir? Tüm sorularınızın cevaplarını sizin için araştırdık.

Dudak çatlaması, özellikle kış aylarında sıklıkla görülen sorunlardan biridir. Dudaklar hassas ve ince olduğu ve yağ bezleri olmadığı için; güneşte, soğukta, rüzgarlı ve kuru havalarda kurumaya, çatlamaya, soyulmaya daha meyillidir.

Peki çatlayan dudaklar için neler yapılabilir?

✔️ Şeker ile balı karıştırıp peeling yapabilirsiniz. Dudaklarınız kuruduğunda ve çatladığında soyulmaya ve pul pul dökülmeye başlayabilir. Evde bulunan malzemelerle kendi dudak peelinginizi yapabilirsiniz. 1 yemek kaşığı şekeri ve 1 yemek kaşığı balı bir kase karıştırın pamuklu çubukla dairesel hareketlerle dudaklarınıza uygulayın.En son nemli bir bezle silin. Dudaklarınız pul pul döküldükten sonra aşağıdaki doğal yağları kullanabilirsiniz
✔️ Hindistancevizi yağı kullanabilirsiniz. Anti-inflamatuar ve antibakteriyel özellikleri sayesinde çatlamış dudaklar için indistan cevizi yağı oldukça etkilidir. Hindistan cevizi yağını gün boyunca ihtiyaç duydukça çatlamış dudaklara uygulayabilirsiniz.
✔️ Aloe Vera mucize etkiye sahip. Anti-inflamatuar özellikleri sayesinde çatlamış dudaklar oldukça etkilidir. Evde aloe vera bitkiniz varsa kesip içindeki jeli çıkarın ve bir kapta saklayın. İhtiyaç duydukça parmaklarınızla dudaklarınıza uygulayın.
✔️ Bal kullanabilirsiniz. Cilt için sayısız faydaları olan bal, dudaklarınızı nemlendirmeye ve çatlamış dudakları enfeksiyondan korumaya da yardımcı olur.
✔️ Sıvı alımınızı artırın.
✔️
Dilimlenen salatalıkları çatlayan dudak üzerinde 10-15 dakika bekletebilirsiniz.

Hem kışın hem yazın sıklıkla yaşanan dudak çatlamasını önlemek için yapılabilecekleri sizin için araştırdık. webmd web sitesinde yer alan habere göre dudak çatlamasını önlemek için yapılması gerekenler ise şöyle:

  • Soğuk, sıcak, rüzgarlı havalarda özellikle nemlendirici kullanmayı ihmal etmeyin.
  • Doğru dudak nemlendiricisi kullanın. Fenol (veya fenil), propil gallat, salisilik asit, lanolin, kafur, okaliptüs, mentol, koku ve aroma içeren ürünlerden kaçının. Aleo vera, hindistan cevizi yağı, bal, salatalık, yeşil çay gibi doğal ürünleri de kullanabilirsiniz.
  • Dudaklarınızı yalamayın.
  • Pul pul dökülen dudaklarınızı soymayın.Bu dudaklarınızın kanamasına ve daha daha incelmesine neden olur.
  • Çatlamış dudaklara peeling yapmayın.
  • Bol su için.
  • Kalitesiz ruj vs kullanmayın.
  • Alerjen içeren dudak ürünlerini tercih etmeyin.
  • Güneşe uzun süre maruz kalmaktan kaçının..
  • Sigarayı bırakın.
  • Ağızdan değil burundan nefes alın.
  • Çok fazla tuzlu ve baharatlı yiyecekler yemeyin.
  • B vitamini açısından zengin yiyecekler tüketin.

Çoğu zaman, çatlamış dudaklar 2 hafta içerisinde iyileşir. Geçmeyen ya da sürekli tekrarlanan dudak çatlakları farklı hastalıkların habercisi olabilir, vakit kaybetmeden mutlaka dermatoloji uzmanına başvurun.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Çatlamış Dudaklara En Doğal Çözüm: "Vazelin". Peki Ama Nasıl Kullanılmalı! İşte Detaylar
Kurumuş ve çatlamış dudaklara en iyi gelen şey! İşte ballı dudak peelingi

Hastalıklar Haberleri