Koronavirüs karantina sürecinde beslenmemize dikkat etmemiz gerekiyor. Özellikle tüketilen sebze ve meyvelerin iyi temizlenmesi gerek.
Yıkamadan hiç bir sebze ve meyveyi hangi koşulda olursa olsun tüketmemeliyiz. Bir başka konu ise bu süreç içerisinde tüketilen etlerle ilgili.
Gastronomi Bölüm Başkanı Gıda Mühendisi Dr. Zeynep Tacer Caba'nın bu konuyla ilgili uyarısı büyük önem taşıyor. Dr Zeynep Tacer Caba'ya göre et ürünlerinde el temizliğine mutlaka dikkat etmemiz gerekiyor aynı zamanda çiğ ve yeterince pişirilmemiş gıdalar risk kaynağı olabiliyor.
Bir çok uzmanın bir başka uyarısı ise dünden kalmış yemeklerle ilgili. Dünden kalmış yemekleri iyi bir yerde muhafaza etmek gerek. Mecbur kalmadıkça dünden kalan yemekleri tüketmeyip yiyecekleri taze olarak tüketmek en sağlıklısı olacaktır.
Yemekler Nasıl Saklanmalı makalemizden sağlıklı yemek saklama ile ilgili bilgiler alabilirsiniz.
Sağlık Haberciniz - Özel