* Çikolatanızın en az %70-85 kakao içerdiğinden emin olun. Çikolatanın faydalarının çoğunu sağlayan flavonoidler saf kakaodan gelir, bu nedenle kakao yüzdesi ne kadar yüksek olursa çikolatanız o kadar faydalı olur.
* Süt içermeyen ürünleri tercih edin. Süt, çikolatadaki bilinen güçlü antioksidan yapıları engeller ve iltihaplanmaya kapı açar.
* Organik veya sertifikalı GDO'suz gıdaları seçin. Organik çikolata genellikle bal veya sağlıklı bir alternatif ile tatlandırılır.
* Rafine şeker içermediğinden emin olun.
* Ölçülü yiyin. Yemeklerden sonra bir veya iki bitter çikolata karesi tüketin.
Kakaonun Sağlığa Faydaları
- İnsülin direncini düşürür.
- Mineraller bakımından zengindir: "magnezyum, demir, potasyum, kalsiyum, çinko, bakır ve manganez."
- Güçlü bir antioksidandır.
- Toksinlere karşı koruma sağlar.
- Kan basıncını düşürür.
- Sinir hücrelerini hasardn korur.
- İçerdiği potasyum sayesinde hücreler üzerindeki daha düşük vücut iltihabını ve stresi azaltarak kalp hastalığı riskini azaltır.
- İçerdiği flavonoidler sayesinde, vücuttaki iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olur. Bu sayede bazı kanserler, diyabet, artrit, depresyon ve alzheimer hastalığı riskinizi azaltabilir.
- İçerdiği magnezyum sayesinde, kas ve sinir gevşetici etkisinin yanı sıra enerji üretimi, kemik sağlığı, adet ağrıları ile baş etmede, vücut ısısını kontrol etmede etkilidir.
- İçerdiği lif sayesinde, bağırsak ve sindirim sorunlarının riskini ve semptomlarını azaltır.
- Serotonin seviyesini artırarak insanın ruh halini ve duygularını etkiler.
- Kakao çekirdekleri içerisindeki ksantin ve teofilin sayesinde bronşları rahatlatır ve daralmış bronşları açar.
- İşlenmiş kakao ile hazırlanan besinler kilo almaya sebep olurken ham kakao çekirdekleri içerisinde bulunan lif sayesinde tok kalmanızı sağlar.
Kakao hakkında daha fazla bilgi almak için kakaonun faydaları başlıklı makalemizi inceleyebilirsiniz.