Bunca Yıl Neden Yememişim Derdirten Domates Mücveri Tarifi

Bunca Yıl Neden Yememişim Derdirten Domates Mücveri Tarifi
Mücver, Türk Mutfağının sevilen lezzetlerindendir. Domates mücver ise çok az kişinin bildiği Yunan Mutfağına ait efsane bir lezzettir. Bugün ne pişirsem diyenlere tüm püf noktalarıyla köfte görünümünde domates mücver tarifi vereceğiz. Yiyen vazgeçemiyor...

Yaz geldi, domateslerin tam mevsimi. Zaten kışın domates kesinlikle almıyorum ben. Ya yaptığım domates kurularını ya da konserve domatesleri her şeyde kullanıyorum. Buzluğa da rondodan geçirdiğim çiğden domates sosları çorbalarda, pizzalarda sos olarak çok fazla işimi görüyor.

Konumuz bu değil, sadede gelelim:)

Bugün genelde kabaktan yaptığımız mücverin farklı bir versiyonu sizlerle tanıştıracağım. Domates mücver pek bilinmeyen bir lezzettir. Ama yiyen kişiye bunca yıl neden yememişim dedirtir.

Püf noktalarına aman dikkat edin. Yunanistanda defalarca yediğim bu lezzeti ben çok seviyorum, umarım siz de deneyip beğenirsiniz.

Mümkünse sıcak sıcak yiyin:)

DOMATESLİ MÜCVER TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 2 adet domates
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 100 gr az yağlı sert beyaz peynir
  • 1 yumurta
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
  • 1 avuç ince kıyılmış taze nane
  • Çay kaşığınınucuyla karabiber
  • Tuz
  • Karışımın toparlanması için yeterince galeta unu

Çok az tavayı yağlamak için sıvı yağ

DOMATESLİ MÜCVER TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Kuru soğanı minik minik doğrayın. Dişe gelmeyecek şekilde çok küçük doğramaya özen gösterin.

✔️ Peyniri çatalla ezin.

✔️ Maydanozu ve naneyi de incecik doğrayın.

✔️ Domatesin kabuğuyla birlikte incecik doğrayın. Çekirdeklerini çıkarıyorlar ama ben çıkarmıyorum:) Eğer çok suluysa domates süzün ki çok fazla un gerekmesin.

✔️ Tüm malzemeleri geniş bir kasede karıştırın. Kaşıkla tavaya şekil verilebilir kıvama gelmeli. Gerekirse galeta unu ilave edebilirisiniz ama çok gerekmiyor.

✔️ Tavaya çok az sıvı yağ koyun. Hazırladığınız harçtan bir yemek kaşığı kadar koyup üstüne hafif bastırın. Her iki tarafını da nar gibi kızartıp kağıt havlu koyduğunuz servis tabağına alın.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler