Tadı Damağınızda Kalacak Eşsiz Bir Tatlı! Yiyen 1 Kaşığıyla bile Mutlu oluyor! Tarifi ise..

Tadı Damağınızda Kalacak Eşsiz Bir Tatlı! Yiyen 1 Kaşığıyla bile Mutlu oluyor! Tarifi ise..
Türk Mutfağının eşsiz lezzetlerinden birisidir Ayva tatlısı. Eğer henüz kış geçmediyse çok şanslınız! Bal kabakları tükenmeden hemen bu eşsiz tarifi yapabilirsiniz..

En Sevdiğim tatlılardan birisidir Ayva tatlısı. Yapılışı Oldukça Basit olan bu tarif Eminim Sizin de çok hoşunuza gidecek.. Bilmeniz gereken her şeyi Sizler için Sıraladık :))

Kaymaklı Cevizli Ayva Tatlısı

Ayva için malzemeler

  • 3 tane büyük boy ayva.
  • 1 su bardağı ile su.
  • 2 buçuk yemek kaşığı ile toz şeker. (Her bir yarım ayvanın üzerine dökülecek)
  • 2-3 tane ayva çekirdeği. (ayvaların rengini koyu yapması için)

Üzeri için malzemeler

  • 1 yemek kaşığı ile kaymak.
  • 1 yemek kaşığı ile ceviz içi. (ince çekilecek)
  • 1 yemek kaşığı ile toz Antep fıstığı.

Kaymaklı, Cevizli Ayva Tatlısının Pişirme Önerisi Nedir?

Ayva tatlısının renginin koyu olması için ilk 5 dakika yüksek ateşte kaynatın. Ardından kısık ateşte 1 buçuk saat yavaş yavaş pişmesi gerekmekte.

Kaymaklı Cevizli Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle ayvalarımızı bol su da yıkıyoruz. Daha sonra ince bir şekilde soyuyoruz. Ayvaları 2 eşit parçaya bölüyoruz. İçini de bir kaşık yardımıyla temizleyip, içinden çıkan çekirdekleri bir kenara ayırıyoruz. Daha sonra ayvaları tekrar bir sudan geçiriyoruz.

Geniş bir tencereye sıralayalım. Oyuk kısımları yukarı bakacak şekilde. Her ayva dilimine 2 buçuk yemek kaşığı ile toz şeker dökelim. Çekirdekleri de ayvaların üzerine serpiştirelim. Son olarak da 1 su bardağı ile suyu ayvaların üzerine gezdirelim.

Ocağa alıp tenceremizi ilk 5 dakika kaynatalım. Daha sonra kısık ateşte 1 buçuk saat kapağı kapalı olarak pişirelim. 1 saat geçtikten sonra ayvalarımızı kontrol edelim. Ayvadan ayvaya fark edebilir. Bazen 1 saatte bazen 1 buçuk saatte pişebilir. Ayvaların pişip pişmediğini çatal yardımı ile öğrenebilirsiniz. Pişen ayvaları bir borcama alalım. Sırasıyla dizelim. Tenceredeki suyunu da alalım. Borcam da soğumaya bırakalım. Soğuyan ve dinlenen ayvaların üzerine kaymağı koyalım, ince çekilen cevizi dökelim ve Antep fıstığını serpiştirelim. Kaymaklı, cevizli ayva tatlımız servise hazır. Herkese afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler