Tam Ölçülü Süt Reçeli Tarifi

Tam Ölçülü Süt Reçeli Tarifi
Süt reçeli son yıllarda hayatmıza giren eşsiz bir lezzettir. Kahvaltıda ekmekle, pastalarda, cheesecake üzerine çok yakışıyor. Bugün size lezzetli ve pratik tam ölçülü süt reçeli tarifi vereceğiz.

Süt reçelinin orjinal adı dulce de leche. İspanyol mutfağından bize gelmiş. Kahvaltılarda, kurabiyelerde, pastalarda, cheesecake ve dondurmaların üzerine sos olarak kullanabileceğimiz harika bir lezzet. İçine çikolata da koyup ekmeğe sürülebilir çikolata olarak da kullanıyoruz biz.Yapımı da çok pratik. Sadece 3 malzemeyi sabırla karıştırarak mükemmel lezzete ulaşıyoruz.

Bazı tariflerde karbonatta kullananlar oluyor ama karbonot rengini daha koyu yapıyor. Kabartma tozu kesinlikle daha uygun.

SÜT REÇELİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 litre yağlı inek sütü (Bulabiliyorsanız açık süt alın:))
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

SÜT REÇELİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

✔️ Sütü ve şekeri derin bir tencereye koyup kaynamaya bırakın.

✔️ Kaynadıktan sonra kabartma tozunu ekleyip karıştırın.

✔️ Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyn. Ortalama 1 saate süt karemelize olacak ve koyulaşacaktır.

✔️ Boza kıvamında gelen karışımı cam kavanoza boşaltın.

✔️ Buzdolabında mümkünse 1 gün bekletin. Süt reçeliniz hazır:) Sandığınızdan daha kolay değil mi? Sadece başından uzaklaşmamak gerekiyor hepsi bu....

Unutmadan buzdolabında 2 ay muhafaza edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler