Fırında Bulgur Pilavlı Tavuk Baget Kapama Tarifi

Fırında Bulgur Pilavlı Tavuk Baget Kapama Tarifi
Tavuk ekonomik olduğu için daha çok tercih ediliyor. Bugün akşama uğraşmadan ne yapsam diyenlerin sesini duyduk ve iki yemek bi arada pişen harika bir tarif hazırladık. Tavuk suyunda pişen bulgur pilavı damaklarda dans edecek. İşte size lokum gibi pişen fırında bulgur pilavlı tavuk baget kapama tarifi püf noktalarıyla...

Tavuk ve pilav birbirine çok yakışıyor. Ayrı ayrı pişirmekle uğraşmak istemeyenlere lezzetinin pişerken birbirine geçtiği harika bir tarifimiz var. Tavuk lokum gibi pişiyor, tavuk suyuyla piştiği için bulgur inanılmaz lezzetli oluyor.

Mutlaka deneyin. Davet sofralarında da yapacağınız başucu tarifiniz olacak inanın.

FIRINDA BULGUR PİLAVLI TAVUK BAGET KAPAMA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 8 adet tavuk baget
  • 1 adet domates
  • 4 adet köy biberi
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2.5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 5.5 su bardağı tavuk suyu (haşladığınız tavuğun suyu)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası

Fırınlamadan önce sürmek için;

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

FIRINDA BULGUR PİLAVLI TAVUK BAGET KAPAMA TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Tavukları geniş bir tencereye alın. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve 2 litre su ekleyip kaynamaya bırakın. Ortalama 40 dakika tavukları pişirin. Çatalla tavuğun etine batırdığınızda kemiğinden kolayca ayrılması lazım. Ocağın altını kapattıktan sonra tel süzgeç yardımıyla süzüp tavuk bagetleri ayırın. Suyunu pilav için kullanacağız.

✔️ Fırına girebilen bir tencereniz varsa onu kullanmanız iyi olur. Yoksa da önemli değil ön işlemden sonra borcama dökeriz:) Başlayalım pilavımızı pişirmeye. Tencereye tereyağını alın ve ocağın altını açın. Tereyağı eridikten sonra yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip soğanlar pembeleşene kadar kavurun. İri iri doğradığınız sarımsakları da ekleyip 1 dakika daha kavurmaya devam edin. Salçayı ilave edin, salçanın kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavurun. 5.5 su bardağı tavuk suyunu da ekleyip yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Fokur fokur kaynayınca ocağın altını kısın ve bulguru ilave edin. Bir iki karıştırıp ocağın altını kapatın. Eğer tencereniz fırına girmiyorsa bu aşamada pilavı direk borcama dökün. Bagetlerin kemikleri tencerenin ortasına bakacak şekilde dizin. Aralara iri doğranmış biberleri ve domatesleri de koyun.

✔️ Bagetlerin üzerine sürmek için sosu hazırlayalım. Küçük bir kasede zeytinyağını, salçayı, biberi ve yoğurdu karıştırın. Fırça yardımıyla sosu bagetlerin üzerine sürün.

✔️ 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin. Bulgur tenceredeki gibi tane tane pişecek, tavuklar da nar gibi kızaracak. Ortalama 25 dakika da hazır oluyor. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika ilk sıcaklığı gidince servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler