Oldukça Lezzetli Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması Tarifi ve Sırrı

Oldukça Lezzetli Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması Tarifi ve Sırrı
Dolma, Türk Mutfağının sevilen lezzetlerindendir. Bugün size Ege Mutfağından çok lezzetli bir tarif vereceğiz. Yaz aylarında hafif ne yesek diyenlerin favorisi olacak. İşte size damak çatlatan lokum gibi zeytinyağlı kabak çiceği dolması tarifi ve püf noktaları

Muğlaya tatile gittiğimizde kaldığımız butik otelde yemiştim kabak çiceği dolmasını. Tatil dönüşü ilk fırsatta denemiştim. Tabi hemen ilk seferde aynı lezzeti yakalayamadım:) 3-4 denemem sonunda tam damak tadımıza göre ayarladım. Artık çok lezzetli yapıyorum.

Kabak çiçeklerini kullanmadan önce nazikçe yıkamak gerekiyor. Bazen içlerinde böcek, sinek olabiliyor. Mutlaka kontrol edin. . İçlerini mutlaka kontrol edin, böcek ya da sinek olabilir, sudan geçirmeyle çıkmayabilir.

Her bir kabak çiçeği için 1 tatlı kaşığı dolusu pirinç kullanılıyor. Ben ortalama 20 adet kabak çiceği kullanıyorum.

Not: Bahçenizde kabaklarınız varsa sabahleyin toplayın. Ucunda kabağı olmayan çiçekleri toplayın.

KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 20 adet kabak çiçeği,
  • 2 çay bardağı pirinç
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağ,
  • 1.5 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1.5 yemek kaşığı kuş üzümü
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Bir tutam ince kıyılmış maydanoz

KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI TARİFİ NASIL YAPILIR?

✔️ Tencereye yemeklik doğradığınız soğanı, zeytinyağını ve dolmalık fıstığı ekleyip iyice kavurun.

✔️ Yıkayıp süzdüğünüz pirinci de ekleyip 3 dakika kadar daha kavurun.

✔️ Kuş üzümlerini, şekeri, tuzu, baharatları da ilave edin.

✔️ Yarım su bardağı kadar sıcak ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.

✔️ Suyunu çekince ocağı kapatıp tencerenin kapağını kapatıp demlenmeye bırakın.

✔️ Pilavınız ılıdıktan sonra ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Ben bazen taze nane ya da dereotu da ekliyorum.

✔️ Çiçeklerin ortasındaki kısmı temizleyip içimizi doldurun.

✔️ Doldurduğunuz kabak çiçeklerini tencereye dizin. Ben maydanoz saplarını tabanına yerleştiriyorum.

✔️ Parlak olması için üzerine 1 yemek kaşığı kadar zeyinyağı gezdirin.

✔️ Üzerine 2 su bardağı kadar sıcak su ekleyin. Tencereden tencereye bu miktar değibilir. Kabak çiçeklerinin yarısına gelmesi yeterli, çok su eklemiyoruz. Ara ara suyu kontrol edin dibi tutmasın.

Yanına sarımsaklı yoğurtla enfes olur.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler