Gaziantep Usulü Tavuk Etli Firik Pilavı Tarifi ve Püf Noktaları

Gaziantep Usulü Tavuk Etli Firik Pilavı Tarifi ve Püf Noktaları
Gaziantep Mutfağının meşhur firik pilavı hem lezzetli hem doyurucu oluyor. Türk Mutfağının klasikleşmiş pilavlarından olan bu lezzetin tüm detaylarını paylaşıyoruz. Buyrun damak çatlatan tavuk etli firik pilavı tarifine...

Gaziantep Mutfağının eti, baklavası, lahmacunu her şeyi ayrı güzel. Firik pilavı ise tam bir efsane. Kıymalısı, kavurmalısı, salçalısı salçasızı hepsi çok lezzetli oluyor. Bugün size benim sık sık yaptığım salçalı tavuklu firik pilavı tarifini vereceğim. Yanına sadece ayranla tam bir lezzet bombası oluyor. Deneyip bana hak vereceğinize eminim.

Unutmadan firik nedir diye soranlara açıklık getireyim. Firik bir çeşit bulgurdur aslında. Buğday tanelerinin olduğu bölümün ateş üzerinde kavrulmasıyla elde edilir. Lifli bir yapısı vardır, besin değeri yüksektir.Aroması bulgurdan daha lezzetlidir.

Gelelim tarifimize...

ANTEP MUTFAĞINDAN TAVUKLU FİRİK PİLAVI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 adet tüm tavuk (haşlanıp didiklenecek, isterseniz but da kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı firik
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça (biber ve domates karışık)
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 adet kırmızı biber

ANTEP MUTFAĞINDAN TAVUKLU FİRİK PİLAVI NASIL YAPILIR?

✔️ Tavuğu tencereye koyun. Tavuğun üzeri gececek kadar su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip kaynamaya bırakın. Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 45 dakika pişirin. Piştikt

✔️ Pilav tenceresini ocağa alın. Zeytinyağını ekleyip ısınınca yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin. Soğan pembeleşene kadar kavurun. Salçayı ilave edip 3-4 dakika kavurmaya devam edin. Pul biberi, karabiberi ekleyin.

✔️ 5 su bardağı tavuk suyundan ekleyip kaynamaya bırakın. Fokur fokur kaynayınca yıkayıp süzdüğünüz firiği ekleyip 15 dakika pişirin. Haşlanmış nohutu da ilave edin. Tuzunu kontrol edin. Tencerenin kapağı hep kapalı ve ocağın atlı kısık olsun.

✔️ Ardından bulguru ekleyin. Kısık ateşte suyu tamamen çekilene kadar pişirin.

✔️ Ocağın altını kapattıktan sonra 15 dakika dinlendirin.

✔️ Servis tabağına pilavı alın. Ortasına da didiklenmiş tavuktan yerleştirip servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler