Evde Tam Kıvamında Kıymalı Pide Nasıl Yapılır?

Evde Tam Kıvamında Kıymalı Pide Nasıl Yapılır?
Kıymalı pide, Türk Mutfağının sevilen hamur işlerindendir. Bugün vereceğimiz tarifle evde lezzetli kıymalı pideler yapabileceksiniz. İster mangalda taş fırında, ister fırında, ister sobada pişirebilirsiniz. Tüm püf noktalarını tek tek açıklayacağız...

Pide bizim evin favorilerindendir. Akşam sabah farketmez, her daim severek yenir. Çeşit çeşit pide tariflerini denemiş biri olarak en beğendiğim hamur bu oldu. Daha besleyici ve doyurucu olsun diye kıymalı yapıyorum genelde. Börek içi gibi kıyma pişirilmediğinden daha kolayıma gidiyor pide yapmak. Tüm detaylarını sizler için paylaşacağım merak etmeyin.

Mangalda taş üzerinde de pişiriyoruz biz. Kuzine dediğimiz sobada da çok yapmışlığım var. Normal fırında 180 derecede alt üst ayarda da gayet leziz pideler pişiyor. Artık şartlarınıza göre pişirme şeklini seçebilirsiniz.

KIYMALI PİDE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Hamuru için;

  • 4 su bardağı un
  • 3 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya

İç harcı için;

  • Yarım kilo orta yağlı kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 adet sivri biber
  • 2 adet orta boy domates
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber

KIYMALI PİDE NASIL YAPILIR?

✔️ Öncelikle hamuru yoğuralım. Yoğurma kabına kuru mayayı ve suyu ekleyip 10 dakika mayalanmasını bekleyin. Suyu dökün. Azar azar un ilave ederek sert pürüzsüz bir hamur elde edin. Üzerini kapatıp 1 saat dinlendirin.

✔️ İç harcını hazırlayalım. Soğanı, biberi, domatesi ince ince doğrayın. Geniş bir kaseye kıymayı alıp sebzeleri ekleyin. Tuzunu ve baharatlarını da ayarlayıp iyice harmanlayın. Buzdolabında 20 dakika dinlendirin.

✔️ Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya ayırıp bezeler oluşturun. Bezelerin üzerini kapatıp 20 dakika daha dinlendirin.

✔️ Bu arada fırını ısıtın.Normal fırın kullanacaksanız 180 derecede alt üst ayarda pişirebilirsiniz.

✔️ Tezgahı unlayıp bezeyi merdaneyle açın. İnce uzun oval bir görünüm olmalı. İç harcını ince bir tabaka halinde yayın. Kenarlarından birer cm içe doğru katlayıp uç kısımları sivriltin.

✔️ Önceden ısıtılmış fırında pişirin. Altı da üstü de kızarınca fırında çıkarıp bir parça tereyağını çatalla üzerinde gezdirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler