Klasik Mücverden Sıkılanlara! Mısır Mücver Tarifi ve Püf Noktaları

Klasik Mücverden Sıkılanlara! Mısır Mücver Tarifi ve Püf Noktaları
Mücver, Türk Mutfağının sevilen lezzetlerindendir. Sebze yemenin en güzel hali olan mücver genellikle kabakla yapılır. Bugün size lezzetine doyamayacağınız harika bir mısır mücver tarifi vereceğiz.

Yaz geldi mısırlar pazarlarda yerini aldı. Her hafta pazardan mısır almak adetten oldu artık :) Hem haşlamasını hem de közlenmişini çok severiz biz. Haşlayıp buzluğa da koyuyorum ya da sabah kahvaltıları için mısır mücveri yapıyorum çok lezzetli oluyorlar. Siz değerli Sağlıkhaberciniz okurları da denemek ister diye tarifini paylaşıyorum.

MISIR MÜCVER TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 su bardağı mısır
  • 2 yumurta
  • 1 yeşil biber
  • 1 kırmızı biber
  • 2 dal taze soğan
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için sıvı yağ

MISIR MÜCVER TARİFİ NASIL YAPILIR?

✔️ Yumurtayı mikserle güzelce çırpın. Köpük köpük olsun.

✔️ Mısır ununu, kabartma tozunu, tuzu, ilave edin.

✔️ Yeşil biberi ve taze soğanı minik minik doğrayın.

✔️ En son mısırı da ekleyip güzelce harmanlayın.

✔️ Yapışmaz tavaya sıvı yağ koyup ısıtın. Kaşıkla karışımdan döküp arkalı önlü kızartın. Kızaran mücverleri havlu kağıt serdiğiniz servi tabağına alın. Soğutmadan servis edin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler