Lokum Gibi Yumuşacık Ağızda Dağılan Eşsiz Bir Pasta: Ağlayan Pasta Tarifi

Lokum Gibi Yumuşacık Ağızda Dağılan Eşsiz Bir Pasta: Ağlayan Pasta Tarifi
Canınız pasta çektiyse eğer sıkı durun size lokum gibi eşsiz bir pasta tarifi vereceğiz! Ağlayan pasta tarifi...

Eğer canınız pasta çektiyse pastaneye koşmanıza gerek yok. Vereceğimiz bu tarifle sizlerde evde kendi pastanızı yapabileceksiniz.

Üstelik bir çok pastaneden çok daha lezzetli oluyor.. Lafı daha fazla uzatmadan sizlere tarifi veriyoruz.

AĞLAYAN PASTA

Malzemeler

  • 2 su bardağı ile un.
  • 4 tane orta boy yumurta.
  • 3 kahve fincanı ile toz şeker.
  • 3 yemek kaşığı ile kakao.
  • Yarım su bardağı ile portakal suyu.
  • 1 kahve fincanı ile sıvı yağ.
  • 1 kahve fincanı ile süt.
  • 1 çay kaşığı ile kabartma tozu.

Fırın tepsisini yağlamak için malzemeler

  • 1 tatlı kaşığıyla tereyağı.

Keki ıslatmak için malzemeler

  • 2 su bardağı ile süt.

Kreması için malzemeler

  • 1 paket kremşanti.
  • 2 su bardağı ile süt.

Çikolata sosu için malzemeler

  • 300 gr bitter çikolata.
  • 200 gr krema.

Hazırlanışı

Öncelikle pasta kekimizi hazırlayalım; derin bir karıştırma kabına şekeri ve yumurtayı alalım ve mikser yardımı ile beyazlaşana dek çırpalım. Daha sonra sütü ve Ayçiçek yağını ilave edip kısa bir süre çırpalım.

Daha sonra elediğimiz unu, kabartma tozunu ve kakaoyu da ekleyelim. Mikser yardımı ile yumuşak bir harç elde edene dek karıştıralım.

Daha sonra portakal suyunu ekleyelim ve tekrar çırpalım. Dikdörtgen ısıya dayanıklı bir kabı yağlayalım ve yaptığımız harcı içine aktaralım.

Daha önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirelim. Pastamızın kremasını yapalım, kremşantiyi soğuk sütle çırpalım ve kıvam alması buzdolabında 1-2 saat bekletelim.

Çikolata sosu için, bitter çikolatamızı kare kare keselim ve kaynatalım. Oda sıcaklığına gelinceye dek dinlendirelim. Fırından çıkardığımız kekin üstüne sütü az az gezdirelim ve kekin içini çekmesi için bir süre bekleyelim.

Hazır ettiğimiz kremşantiyi spatula yardımı ile kekimizin üzerine sürelim. Akışkan duruma gelen ve oda sıcaklığında olan çikolata sosumuzu pastanın üzerinde gezdirdikten sonra dilimleyip sevdiklerimize servis edebiliriz. üzerinden pastaya doğru akan çikolata soslu pastamızı sevdiklerimize ikram edebiliriz. Herkese afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler