Ustasından Tam Ölçülü Çikolatalı Sufle Tarifi

Ustasından Tam Ölçülü Çikolatalı Sufle Tarifi
Tatlılar her daim sevilerek yenen lezzetlerindendir. Bugün çayın yanına ne yapsam diyenlere çok az malzemeyle kısa sürede hazırlanan enfes bir tarif vereceğiz. İşte size tam ölçülü çok kolay çikolatalı sufle tarifi...

Sufle, Fransız mutfağının harika lezzetlerinden biridir ve bağımlılık yapar adeta:) Evde sufle yapmak hiç zor değil aslında. Sadece püf noktalarına dikkat etmek lazım. Benim elim alıştığı için gözüm kapalı yapabiliyorum. Yiyen herkes bayılıyor. Siz de yapmak isterseniz buyrun o eşsiz lezzetin tarifi...

TAM ÖLÇÜLÜ SUFLE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 125 gr tuzsuz tereyağı
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 125 gr bitter çikolata
  • 3 adet yumurta + 1 yumurta sarısı
  • Yarım çay bardağı un

TAM ÖLÇÜLÜ SUFLE NASIL YAPILIR?

✔️ Tereyağını ve bitter çikolatayı ısıya dayanaklı bir bir kaba koyup benmari usulü eritin. Tencereye su koyup içerisine borcam koyarak yapabilirsiniz. Borcamın suya değmemesine dikkat edin. Dilerseniz çay makinesinin üzerine uygun bir kap koyarak da yapabilirsiniz. Dikkat edin çikolatanın içerisine su damlası bile gelmesin.

✔️ Minik bir kaseye 1 tatlı kaşığı un ve 1 tatlı kaşığı kakao ekleyip karıştırın. Sufle kaplarınının tabanını yan kısımlarını tereyağı ile yağlayıp kakaolu un karışımından dökün. Bu şekilde buzdolabına kaldırın.

✔️ Derin bir karıştırma kabına yumurtaları alıp güzelce çırpın. Unu ilave edin çırpmaya devam edin. Benmari usulü erittiğiniz çikolatalı karışımı yavaş yavaş ilave edip homojen bir kıvam elde edin. Sosu buzdolabına kaldırıp 15 dakika bekletin.

✔️ Dolaptan hem sosu hem suffle kaplarını çıkarın. Kaplara karışımı paylaştırın. Kabartma payını hesaba katıp üzerlerinde birer parmak boşluk bırakın.

✔️ Fırını 200 derece ısıtıp önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.

✔️ Dilerseniz ters çevirip üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Yaz aylarında dondurma ile çok güzel oluyor.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler