Patatesli, Yufkasız, Mayasız, Fırında Lokma Böreği Tarifi

Patatesli, Yufkasız, Mayasız, Fırında Lokma Böreği Tarifi
Hamur işleri, Türk Mutfağının sevilen lezzetlerinden. Bugün sizlere börek tutkunlarının yüzünü güldürecek enfes bir tarif vereceğiz. Lokmalık, yufkasız üstelik mayasız bu böreği mutlaka deneyin. İşte size patatesli lokma böreği tarifi

Bu böreğin en can alıcı noktası mayasız olması. Malum, maya bazılarının midesine dokunabiliyor. Mayasız olmasına rağmen aralarına sürülen tereyağ sayesinde kat kat oluyor. Tek lokmalık bu börekleri bir deneyen hep yapıyor.

BAYATLAMAYAN MAYASIZ PATATESLİ LOKMA BÖREĞİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 cay bardagi ılık su
  • 1 cay bardagi yoğurt
  • 2 yumurta (Birinin sarısı dışına sürülecek)
  • Yarim cay bardagi sıvıyağ
  • 1 yemek kasigi sirke
  • 1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 7-8 çay bardagi un (Kontrollü olun, yumuşak bir hamur olmalı)

Bulamak için:

  • 1 yemek kasigi nişasta

Aralarına sürmek için;

  • 100 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı

İç harcı için;

  • 5 adet orta boy haşlanmış patates
  • 1 orta boy kurusoğan
  • Yarim cay bardagi siviyağ
  • 3 tane yesil sivri biber
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 1 cay kasigi kırmızı tozbiber
  • 1 cay kasigi pulbiber
  • 1 cay kasigi nane
  • Bir tutam maydanoz

BAYATLAMAYAN MAYASIZ PATATESLİ LOKMA BÖREĞİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

✔️ Öncelikle iç harcını hazırlayalım. Patatesleri yumuşayana kadar haşlayın. Kabuklarını soyup kenarda bekletin. Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında soteleyin. Salçayı ilave edip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından ezdiğinizhaşlanmış patatesleri ekleyin 3-4 dakika soğanlarla birlikte kavurun. Tuzunu ve baharatını ekleyin ve ocağın altını kapatın. Ilıdıktan sonra ince doğranmış maydanozu ilave edip karıştırın. Patatesli iç harcınız hazır.

✔️ Hamuru yoğuralım. Karıştırma kabına ılık suyu, sıvı yağı, yoğurdu, yumurtayı, kabartma tozunu, sirkeyi, tuzu da ekleyp iyice karıştırın. Azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 10 bezeye ayırın. Her bir bezeyi nişastaya bulayın. Her tarafı kaplanmış olsun. Bezelerin üzerine mutfak bezi örtüp 30 dakika dinlendirin.

✔️ Bezeleri açmaya başlayalım. Bezelerin her birinin üzerine 1 tatlı kaşığı kadar oda sıcaklığında yumuamış tereyağı koyun. Bezeleri elinizle bastıra bastıra pasta tabağı büyüklüğünde genişletin Bir servis tabağının tabanını unlayın. 5 kat üst üste yerleştirin. Aynı şekilde diğer bezeleri de ayrı bir servis tabağına aynı şekilde üst üste yerleştirin. İkisi ayrı ayrı tabaklarda olacak. Üzerlerini streç filmle kapatıp buzdolabında en az 1 saat bekletin. 1 gün bile bekleyebilir.

✔️ Tezgahı hafif unlayın. Tepsi boyutunda oklava ile açın. Kare kare kesin. Her bir kareyi elinizle bastırıp elinizle hafif büyütün. İçine iç harcını yerleştirip bohça gibi kapatıp ters çevirerek tepsiye yerleştirin. Mayasız olduğu için aralarına boşluk bırakmanıza gerek yok. Yan yana dizin.

✔️ Buzdolabındaki diğer bezeyi de aynı şekilde hazırlayın.

✔️ Yumurta sarısına 1 yemek kaşığı süt ekleyip karıştırın ve fırça yardımıyla böreklerinize sürün. Üzerlerine susam çörek otu dökebilirsiniz.

✔️ Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirin.35-40 dakikada pişiyor.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler