Tam Kıvamında Sulu Sulu Mangalda Tavuk Şiş Tarifi

Tam Kıvamında Sulu Sulu Mangalda Tavuk Şiş Tarifi
Türk Mutfağının sevilen lezzetlerinden olan mangalda pişirilen herşey çok lezzetli oluyor. Kırmızı et kadar tavuk etinin de mangaldaki halini herkes seviyor. Bugün sizlere lokum kıvamında mangalda tavuk şiş tarifi vereceğiz.

Tavuk eti soslandığı zaman tadına doyulmuyor. Mutlaka bir ön işlem yapılması gerekiyor. Bugün sizlere harika bir tavuk sosu tarifi vereceğiz. Vaktiniz varsa 1 gün yoksa 2 saat buzdolabında soslu bir şekilde beklettiğiniz tavuk eti lokum gibi olacaklar.

MANGALDA TAVUK ŞİŞ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 3 adet kemiksiz tavuk but (kasaptan bu şekilde isteyebilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • İsteğe bağlı 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı dolusu pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Çay kaşığının ucuyla karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı salça

MANGALDA TAVUK ŞİŞ NASIL HAZIRLANIR?

✔️ Geniş bir karıştırma kabına tavuk hariç tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştırın.

✔️ Tavukları ilave edip harmanlayın.

✔️ Üzerini streç filmle kapatıp vaktiniz varsa 1 gün yoksa 2 saat buzdolabında dinlendirin.

✔️ Şişlere dizip pişirebilirsiniz. Eğer mangalda yapamayacaksanız 200 derece fırında da pişirebilirsiniz.

Yanına pide, közlenmiş patlıcan, biber, domatesle damakları çatlatın:)

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler