Börek Tutkunlarının Yüzünü Güldüren Kıymalı Entekke Böreği Tarifi

Börek Tutkunlarının Yüzünü Güldüren Kıymalı Entekke Böreği Tarifi
Hamur işi, Türk Mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden. Her yörenin kendine ait neredeyse bir böreği, tatlısı var. Bugün sizlere Ankara Mutfağının çok az bilinen lezzetlerinden biri olan Entekke Böreği tarifini vereceğiz. Çiğ börek gibi kıyma ile yapılıyor ama farklılıkları var. İşte püf noktaları...

Entekke böreğini çok severim. Eşsiz bir lezzettir. Peynirlisi de güzel ama kıymalısını daha çok yapıyorum. Yanına buz gibi bir ayranla akşam yemeği bile oluyor. Hamuruna yoğurt, süt koyanlar da var ama ben komşumuzun anneannesinin orjinal tarifine göre hazırlıyorum. Su, tuz, un, mayadan yapılıyor. Yiyenlerden hep tam not aldı. Umarım siz de deneyip memnun kalırsınız. Buyrun tarifimize...

ENTEKKE BÖREĞİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Hamuru İçin;

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 silme yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

1,5 su bardağı sıvıyağ (kızartmak için)

İç harcı

  • 300 gr orta yağlı kıyma
  • 1 büyük boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 dal maydanoz

ENTEKKE BÖREĞİ TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Hamuru yoğuralım. Unu yoğurma kabına alın. Tuzu una serpin. Ortasını havuz şeklinde açıp mayayı elinizle parçalayarak yerleştirin.Üzerine şekeri ilave edin. Ilıtılmış suyu da ekleyip hafif hafif kenarlardaki undan sulu kısma alarak hamuru yoğurun. Hamur ele yapışmayan açılabilir sertlikte bir hamur olmalı. Hamurun kapağını kapatıp 1 saat dinlendirdin.

✔️ İç harcını hazırlayalım. Ocağın altını açın. Tava ısınınca kıymayı ilave edin. Orta ateşte karıştırarak kıymayı kavurun. Kıyma suyunu salıp çekecektir. Eğer kıymanız orta yağlı değilse 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ilave edin bu aşamada. Kıyma kavrulunca yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip soğanlar diriliğini kaybedene kadar kavurun. Tuzunu, karabiberini ekleyin. Ocağın altını kapatıl ılımaya bırakın. Ilıdıktan sonra minik minik doğradığınız maydanozları ekleyip karıştırın. İç harcınız hazır.

✔️ Mayalanan hamurdan cevizden biraz daha büyük bezeler yapın.Her bir bezeyi merdane ile açıp yuvarlak kısmın yarısına hazırladığınız iç harcından koyup diğer kısmı onun üzerine kapatın. Yanlardan bastırıp iç harcının çıkmamasını sağlayın. Çatalla da yapabilirsiniz.

✔️ Bol kızgın yağda hazırladığınız börekleri arkalı önlü kızartın. Havlu kağıt serdiğiniz servis tabağına börekleri çıkarın. Bekletmeden sıcak sıcak servis edin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler