Çam kozalağından yoğurt mayalanır mı? Çam kozalağı ile yoğurt nasıl ve ne zaman mayalanır?

Çam kozalağından yoğurt mayalanır mı? Çam kozalağı ile yoğurt nasıl ve ne zaman mayalanır?
Bugün sizlere çam kozalağı ile yoğurt mayalama hakkında bilgiler vereceğiz. İşte tüm püf noktaları ile Dünya'nın en iyi yoğurt mayalama tarifi

Aslında yoğurt mayalamak öyle maharet istemiyor. Püf noktalarını bilmek doğru yöntemi uygulamak yeterli.

İçeriğindeki probiyotik sayesinde oldukça faydalı olan yoğurdu evde bir türlü tutturamayanlara farklı bir yöntemle yoğurt mayalama yöntemini vereceğiz. Tüm detaylarını geliyor...

Size ilginç gelebilir ama yoğurt mayalamak için etkili ve ilginç bir yöntem var: Çam kozalağı ile yoğurt mayalama tekniği. Bu yöntemle yapılan yoğurt diğer yoğurtlar gibi ekşimiyor, kaymaksı bir tadı oluyor. Aramolı tad gerçekten çok güzel.

Kozalak zaten alternatif tıpta da kullanılan mucizevi birşey.

İhtiyacımız olanlar: 5 kg süt için 4 kozalak yoğurdu ve 2 yemek kaşığı ev yapımı yoğurt. Unutmadan küçük ve açılmamış yavru kozalakları tercih etmelisiniz. Her yoğurt yaptığınızda 2 yemek kaşığı kadar bir sonraki mayalamada kullanmak için ayırın.

✔️ Herşeyden önce günlük doğal süt bulun. Sütü çelik tencereye alıp ocağın altını açın ve kaynamaya bırakın. Göz göz olunca 15 dakika kaynatmamız gerekiyor. Daha sonra ocağın altını kapatın.

✔️ Oda sıcaklığında mayalanma ısısına gelinceye kadar bekletin. İdeal mayalanma ısısı 43-44 derece. Dereceniz varsa pratik olarak kontrol edebilirsiniz. Yoksa da baş parmağınızla kontrol edin .10'a kadar sayınca elinizi ısırıyorsa tamamdır:)

✔️ Yıkadığınız yeşil açılmamış ve kurumamış küçük kozalakları sütün içine atın. Üzerine tel süzgeç kapatıp örtün ve 12 saat mayalandırın. 12 saat sonra buzdolabına kaldırın. Mümkünse 1 gün buzdolabında bekletirseniz çok daha iyi olur. Daha sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Not: İlk yaptığınızda daha puding kıvamında yoğurdunuz olacaktır. Aynı mayayı kullanarak 4-5 kere mayaladıktan sonra taş gibi yoğurdunuz olur merak etmeyin.

Cam kozolakları zamanı gelince toplayıp buzlukta muhafaza edin ki tüm yıl bu şekilde harika yoğurtlar yapabilesiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler