Damak Çatlatan El Açması Mayalı Gözleme Tarifi

Damak Çatlatan El Açması Mayalı Gözleme Tarifi
Hamur işi Türk Mutfağının adeta demirbaşı. Kahvaltılarda, 5 çaylarında akşam yemeklerinde sağ kolumuz olmaya devam ediyor:) Bugün o özlediğiniz el açması mis gibi tereyağlı mayalı gözleme tarifi vereceğiz. Deneyin pişman olmazsınız.

Gözlemeyi pratik olsun diye genelde hazır yufka ile yapıyorum aslında. Ama arada sırada el açmasını da insan özlüyor. Vaktim varsa hiç tereddütsüz hamur yoğurup yapıyorum. Daha lezzetli oluyor. Annemizin yaptığı gibi gözlemelere kimse hayır diyemez tabiki. Ispanaklı, peynirli, kıymalı, yoğurtlu her çeşidi ayrı güzel. Siz hangi içle seviyorsanız onunla yapın. Buyrun o özlenen lezzetin tarifi...

EL AÇMASI GÖZLEME İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Hamuru için;

  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı

  • .Peynir

EL AÇMASI GÖZLEME NASIL YAPILIR?

✔️ Derin bir kaba kuru mayayı, şekeri, tuzu ve suyu alıp karıştırın. Azar azar un ilave ederek biraz sert bir hamur elde edin. Pürüzsüz olana kadar 15 dakika yoğurun.

✔️ Hamuru 8 bezeye ayırın. Üzerine mutfak bezi örtüp 15 dakika dinlendirin.

✔️ Tezgahı unlayıp merdane yardımıyla açın. Yarısına kadar olan alana hazırladığınız iç harcını koyup kapatın. D şeklini verin. Kapattığınız yerleri iyice bastırın.

✔️ Yağsız tavada ya da saç üzerinde arkalı önlü pişirin.

✔️ Pişen gözlemeleri servis tabağına alınca sıcakken arkalı önlü tereyağı ile yağlayın.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler