Çatlayıp Patlamayan Ispanaklı Ekşili Köfte Tarifi

Çatlayıp Patlamayan Ispanaklı Ekşili Köfte Tarifi
Köfte, Türk Mutfağının demirbaşlarındandır, sevilerek yenr. Bugün sizlere yeşil yapraklı sebzelerin şahı olan ıspanakla belki de daha önce hiç duymadığınız bir köfte tarifi paylaşacağız. Malatya Mutfağına ait lokum gibi ıspanaklı ekşili köfte.. Yemeyen bin pişman, yiyen tekrar tekrar yapıyor:)

Ekşili köfte, Türk Mutfağının en sevilen lezzetlerindendir. Bugün sizlere Malatya usulü tadı damakları şenlendiren ekşili bulgur köftesi tarifi vereceğiz. Etsiz yemek ne yapsam diyenler için de oldukça lezzetli bir alternatif. Tek başına doyurucu olan bu yemeği mutlaka deneyin.

ISPANAKLI EKŞİLİ BULGUR KÖFTESİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Köfteleri için;

  • 1 su bardağı ince bulgur (düğü, kısırlık bulgur)
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı kaynar su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Çay kaşığının ucuyla karabiber

Sosu için :

  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1.5 yemek kaşığı salça (domates, biber karışık)
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı susam tohumu (Yoksa normal sumaktan yapın)
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz

ISPANAKLI EKŞİLİ BULGUR KÖFTESİNİN YAPILIŞI

✔️ Karıştırma kabına bulguru, irmiği, tuzu, karabiberi ve 1 su bardağı kaynar suyu ekleyip güzelce karıştırın. Kabın kapağını kapatıp 10 dakika demlemeye bırakın. Demlenen bulgura un ilave ederek elinizi ara ara ıslatarak 10 dakika bulguru yoğurun. Mecun kıvamına gelecektir hamurunuz. Yine elinizi nemlendirerek misket şeklinde köfteler yapıp kenara koyun.

✔️ Sumak ekşisini yapalım. Bunun için susam çiğidinin üzerine soğuk su koyup bir kasede ağzı kapalı bir şekilde bekledin. Ortalama 3 yemek kaşığı kadar suyu kullanacağız. Sumak ekşisi hazır varsa o da olur.

✔️ Kuru soğanı yemeklik ince ince doğrayın. Ispanakları yıkayıp süzün ve ince ince doğrayın.

✔️ Tencereyi ocağa alın, orta ateşte ısıtın. Tereyağını ekleyip eritin. Yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip soğanları pembeleşene kadar kavurun. Ardından salçayı ekleyip 4-5 dakika salçanın kokusu çıkana kaar kavurmaya devam edin. Sumak ekşisini ve kaynar suyu da ekleyip fokur fokur kaynamasını sağlayın. Tuzunu ve baharatlarını ayarlayın. Kaynayan suya köfteleri ve ıspanağı sırayla atıp kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı bir şekilde yemeği pişmeye bırakın. Köfteler pişince yemeğiniz hazır. Ocağın altını kapattıktan sonra 10 dakika yemeği dinlendirip servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler