Bırakın Bildiğiniz Tarhana Çorbası Tariflerini En İyisi Buymuş! Maraş Usulü tarhana tarifi

Bırakın Bildiğiniz Tarhana Çorbası Tariflerini En İyisi Buymuş! Maraş Usulü tarhana tarifi

Tarhana Çorbası herkesin en çok sevdiği çorbalardan birisidir. Peki onu Maraş usulü hiç denediniz mi? İşte Türk mutfağının eşsiz çorbasının Maraş usulü tarifi.

Tarhana Çorbasını hemen hemen Anadolu insanından herkes sever. Ancak ben Kahramanmaraş'a ziyarete gittiğimde içtiğim  Tarhana çorbasını hiç bir çorbaya değişmem.

Daha lezzetli yapıyorlar nedense... Bende araştırdım o çorbanın tarifini Maraşlı bir dostumdan öğrendim.

O gün bugündür Maraş tarhanası kış sofralarımda mutlaka bulunur. Üstelik oldukça da yapımı kolay.

Denemek isterseniz eğer bir kendi normal tarifinizden yapın birde Maraş usulü:)

Ve eve gelen misafirinize ikisinden de bir kaşık almasını söyleyin :)) Alacağınız cevap Maraş tarhanasının daha güzel olduğu yönünde olduğudur. Peki Nasıl yapılır?

Tarhana Çorbası Yapımı için malzemeler
500 gram kadar kuru Maraş tarhanası
4-5 diş kadar sarımsak
Tuz
Ve Sıvı yağ
Maraş kırmızı pul biberi - acı olanından
İsteğe göre Kuru nane
1-2 adet kadar şalgam

Maraş tarhanası çorbası tarifi


İlk olarak çorbamızın demirbaşı olan Tarhanayı en az 2 saat önceden ıslatınız.

Sonrasında Şalgamları haşlayıp küp küp güzelce doğrayın.

Ve Çorbanızın fazla ekşi olmaması için ıslatma suyunun bir kısmını dökünüz ve döktüğünüz kadar suyla eksiği tekrar tamamlayın.

Çorbanızı karıştırarak iyice pişirin.

Sarımsakları tümüyle ezin.

Sıvı yağı tavada iyice kızdırıp sarımsak, pul biber ve kuru naneyi yağda güzelce çevirin.

Biberli yağı şalgamla beraber çorbaya ilave edip sıcak olarak servis edin. 

İnanın her bir kaşığında şifa bulacağınız gibi unutamayacağınız bir tatla karşı karşıya kalacaksınız :)) En azından 1 kez bu çorbayı yapmayı deneyin sonrasında hep bu tarifi yapacaksınız. Buna eminiz :)))

Afiyetler olsun

En Yeniler