Tam Ölçülü Elmalı Mekik Kurabiyesi Tarifi ve Püf Noktaları

Tam Ölçülü Elmalı Mekik Kurabiyesi Tarifi ve Püf Noktaları
Hamur işleri arasında en çok sevilen lezzetlerden biri börektir. Diğeri ise kekler.. Ancak kurabiyeler de çok sevilir. Üstelik öyle yufka açma derdi filan da yok.

Çayın yanına en çok sevdiğim lezzetlerden birisi kurabiyedir. Ancak kayınvalidemden öğrendiğim kurabiyeyi hiç bir şeye değişmem.

Kadın gerçekten bu işin ustası. Ondan öğrendiğim elmalı mekik kurabiyesini fırsat buldukça yaparım.

Kahve yanına da iyi gidiyor çay yanına da . En sevdiğim özelliği ise üzerinden 4 gün geçmesine rağmen hiç bir bayatlama olmuyor. Hala lokum gibi oluyor.

Elmalı Mekik Kurabiye Malzemeleri

  • 100 gr margarin
  • 240 gr un
  • 60 gr şeker
  • 1 tane orta boy yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 tane orta boy elma
  • 3 çorba kaşığı ile toz şeker
  • 2 çorba kaşığı ile tarçın

Elmalı Mekik Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

Bir kabın içerisinde öncelikle elma, tarçın ve toz şekerin dışındaki tüm malzemeleri güzel bir şekilde yoğurun. Elde ettiğiniz harç dinlenirken iç harcını hazırlayalım. Yıkadığımız elmaları soyalım ve rendeleyelim. Bir tavaya şekeri döküp erimesini bekleyelim. Rengini değiştirdiğinde elmaları ekleyin ve karıştırın. Sulanıp suyunu çekene dek pişirip indirmeye dakikalar kala tarçını ekleyelim ve güzelce karıştıralım. Piştiğinde altını kapatalım ve soğumaya bırakalım. Hamurumuzdan cevizin büyüklüğünde parçalar kopararak yağlanan silikon mekik kabına bastırarak ortasını açalım ve elma harcını koyup kenarlardan üstünü kapayalım.

Gerektiğinde hamur ilavesi yapabilirsiniz. Hazır ettiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde tek tek diziniz. Daha önceden ısıttığımız 190 derecelik fırında hafif pembeleşinceye dek pişirelim. Pembeleştiğinde fırının ayarını 150 ye düşürelim. Güzel bir şekilde kızaran kurabiyeleri fırından alalım. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra servis tabağına alabilirsiniz. Soğuduktan sonra pudra şekeri serpiştirebiliriz. Herkese afiyet olsun.

Elmalı Mekik Kurabiye Tarifinin Püf Noktası Nedir?

Elmalı mekik kurabiyesine ilk sıcaklığı çıkmadan dokunmayınız. Dinlenmeye bırakınız. Herkese afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler