Kavurmadan Zahmetsizçe Yapılan Zeytinyağlı Taze Fasülye Tarifi

Yeşil fasülye sevilen yaz sebzelerindendir. Türk Mutfağında etlisi de yumurtalısı da zeytinyağlısı da sevilerek yenir. Bugün sizlere çok az kişinin bu yöntemi kullanarak yaptığı çiğden lokum gibi zeytinyağlı taze fasülye tarifi vereceğiz. Üzerine koyulan yağlı kağıt ise...

Bugün sizlere aşırı pratik bir yemek tarifi vereceğim.Yazın her hafta yaparım ve çiğden yapıp koyduğum için 10 dakikada ocağa koyarım. Böyle pratik yemekler işimi kolaylaştırıyor. Tabi kısık ateşte yağlı kağıt altında hava almadan piştiği için lokum gibi oluyor ve bayılarak yiyoruz.

Siz de bu yöntemi mutlaka deneyin.

Tarifimize geçmeden önce taze fasülyenin faydalarına da bir göz atalım.

  • Kalorisi düşüktür.
  • Yüksek lif içerir.
  • Bağırsak için süper bir besin. Sindirimi düzenler, kabızlığı önler.
  • Kan şekerini dengeler.
  • Folik asit bakımından zengin. Hamileler bolca tüketmeli.
  • Böbrek taşı ve kumu için özellikle tavsiye ediliyor.
  • Kalbi koruyor.
  • A vitamini zengini

Sofralarımızda bol bol görmek lazım. Unutmadan taze fasülye satın alırken ortasından kırın. İçi sulu ve kırarken çıtır bir ses geliyorsa fasülye taze demektir. Tazeliğini çabuk kaybettiğini unutmadan iki üç gün içinde tüketin.

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • Yarım kg taze fasulye (Taze ve kılçıksız olsun)
  • 3 adet domates
  • 1 baş soğan
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım limon suyu
  • 2 çay bardağı su

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE TARİFİNİN YAPILIŞI

Ön hazırlıkları yapalım. Taze fasülyelerin uç kısımlarını ayıklayın. Bol suda yıkayıp süzün. Fasülyeleri ince uzun bölün. Soğanı yarım piyazlık doğrayın. Domatesin kabuklarını soyup yemeklik doğrayın. Soğanın da kabuğunu soyup iri iri doğrayın.

Yemeğimizi yapmaya başlayalım. Tencereyi ocağa ALMADAN tabanına sırayla soğanın yarısını, onun üzerine domatesin yarısını dizin. Doğradığınız taze fasülyeleri yerleştirin. Hafif bastırın. Araya sarımsakları yerleştirin. Tekrar aynı şekilde soğanı, domatesi yerleştirin. Küçük bir kasede şekeri, karabiberi, tuzu, limon suyunu ve zeytinyağını ve soğuk suyu da ekleyip karıştırın. Tencerenin üzerine dökün. Yağlı kağıdı ıslatıp tencerenin üzerine yerleştirin.Kapağını da kapatıp ocağın altını açın. Fokur fokur kaynayınca ocağın altını kısıp ortalama 40 dakika pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yemek Tarifleri Haberleri