Bu turşu bu sene kapya biber gördüğüm zaman ilk yapmak istediğim tarilerden biri. Çünkü geçen sene eli maharetli canım arkadaşım Şerife'de ayıla bayıla yediğimiz kısırın, mercimekli köftenin, kahvaltının, böreğin yanında tabak tabak istediğimiz bir turşu. Öyle közleme gibi bir derdi de yokmuş meger. Ben biraz zahmetli sanıyordum. Bu yıl tarifini isteyip hemen malzemeleri tedarik edip yaptım.
O kadar pratik ki haftaya 5 kilo biberden tekrar yapasım var:)
Siz Değerli Sağlıkhaberciniz okurları da yapmak ister diye detaylı tarifini paylaşıyorum.
ZEYTİNYAĞLI SİRKELİ KIRMIZI BİBER TURŞUSU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 5 kilo salçalık biber
- 1 su bardagi zeytinyağı
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- Yarım su bardağı su
- 3-4 baş sarımsak
- 3 tatlı kaşığı kaya tuzu
ZEYTİNYAĞLI SİRKELİ KIRMIZI BİBER TURŞUSU NASIL YAPILIR?
✔️ Biberleri güzelce yıkayıp çekirdeklerini çıkarın.
✔️ İri iri doğrayıp büyük bir tencereye koyun.
✔️ Sarımsakları suda yarım saat bekletip kabuklarını soyun. Bu sayede çok kolay soyulacaklar:)
✔️ Üzerine suyu, zeytinyağını, sirkeyi ve sarımsakları ilave edin.
✔️ Ocağın altını açıp ara ara karıştırarak kaynamaya bırakın.
✔️ Kaynamaya başlayınca tuzunu ekleyin.
✔️ Fokur fokur kaynayınca sadece 10 dakika sonra kavanozlara koymaya başlayacağız. Daha fazla kaynatırsanız biberler ezilir.
✔️ Temiz kavanozlara kaynar kaynar doldurup kullanılmamış sıfır yeni kapakla sıkıca kapatın.
✔️ Kapağı altta kalacak şekilde bir gün bekletip daha sonra serin ve güneş görmeyen bir yerde muhafaza edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın