Hemen hemen her yemeğin yancısıdır pilav. Klasik pilavların aksine bugün soğanlı kuzu kuşbaşı ile servis edilen zerdeçallı bir pilav tarifimiz var. Bu pilavın rengi ve lezzeti efsane oluyor!
ZERDEÇALLI BULGUR AŞI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı bulgur
- 4 su bardağı kemik suyu
- 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz karabiber
Kavurması için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 300 gram kuzu kuşbaşı
Yapılışı
- Tereyağını tencereye alıp eritin.
- Bulguru ilave edin ve bir iki dakika kavurun.
- Kemik suyunu ilave edin.
- Ardından zerdeççalı, tuzu ve karabiberi ekleyin.
- Su kaynayınca tencerenin kapağını kapatıp ocağın altını kısıp suyun tamamen çekmesini sağlayın.
- Kavurması için soğanı yemeklik doğrayın. Tereyağını tencereye alıp eritin. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurun. Üzerine kuşbaşı ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyip tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 25 dakika kadar kısık ateşte pişirin. 1-2 dakika daha kavurup demlenen pilavın üzerine k oyarak servis edin.
Afiyet Olsun!