MANGAL TADINDA TAVUK KANAT HAZIRLAMAK İÇİN GEREKLİ SOS MALZEMELERİ
- 2 yemek kaşığı yoğurt (ya da 1 yemek kaşığı süzme yoğurt)
- 2 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım çay kaşışığı pul biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz (Salçanız tuzluysa azaltabilirsiniz)
MANGAL TADINDA TAVUK KANATIN SOSU NASIL HAZIRLANIR?
- Kanatları yıkayıp, süzün. Derin bir kaba alın.
- Bıçak yardımıyla üstlerine iki çizik atın.
- Ayrı bi kapta yoğurdu, salçayı, zeytinyağını, rendelenmiş sarımsağı ve baharatları ekleyip sosunu hazırlayın. Eğer süzme yoğurt kullandıysanız yarım çay bardağı su ile sosu kıvamlandırın.
- Sosu kanatların üzerine döküp güzelce harmanlayın.
- Hazırladığınız soslu kanatları, streç filmle sarıp 1 gün bekletin. Eğer vaktiniz kısıtlıysa en az 2 saat buzdolabında dinlendirinki kanatlar sosu iyice çeksin.
- İster mangalda ister fırında pişirip afiyetle yiyebilirsiniz.
PÜF NOKTASI
- Soslanmış kanatları buzdolabında tercihen 1 gün, en az 2 saat dinlenmesi önemlidir.
- Bir gün önceden hazırlayıp pratik bi şekilde akşam yemeği hazırlayabilirsiniz.